De brandweer werd opgeroepen voor een interventie in de Olmenlaan.
Volledig scherm
De brandweer werd opgeroepen voor een interventie in de Olmenlaan. © Maxime Petit

Brandweer rukt uit voor brand, maar blijkt vals alarm

 1. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.
 2. Zondag geen voetbal als Duivels spelen, White Star Lauwe is boos: “FIFA kiest voor het geld, wij zien alle kleuren van de regenboog”
  Lauwe

  Zondag geen voetbal als Duivels spelen, White Star Lauwe is boos: “FIFA kiest voor het geld, wij zien alle kleuren van de regenboog”

  Omdat de Rode Duivels komende zondag om 14 uur op het WK tegen Marokko spelen, mogen er in het amateur- en provinciaal voetbal nergens in ons land competitiewedstrijden van het eerste elftal worden gespeeld. De clubs zijn dus verplicht om te schuiven in hun kalender, en daar heeft niet iedereen evenveel begrip voor. “Wanneer mogen wij spelen a.u.b.?”, vraagt secretaris Charly Nowé van eersteprovincialer White Star Lauwe zich af. “Het amateurvoetbal krijgt klappen.”