John D. sloeg in 2016 in ons land een discotheekbezoeker in coma.
Volledig scherm
PREMIUM
John D. sloeg in 2016 in ons land een discotheekbezoeker in coma. © PZC, Facebook


Kickbokser van twee meter die Belg in coma sloeg in 2016, rijdt twee keer vol terras in Zeeland op: “Hij liep ineens ook met messen te zwaaien”

Nederland/Menen/AffligemEen bestuurder is afgelopen nacht tot twee keer toe een vol terras van een café in Renesse (Nederland) opgereden. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond. Volgens twee horecaondernemers die alles zagen gebeuren, is de dader de 51-jarige John D., een oud-kickbokser en portier. “Het is een heel grote man die goed kan vechten, maar die geestelijk in de war is”, klinkt het. John D. is ook in ons land berucht: zes jaar geleden sloeg hij in Menen discotheekbezoeker Pieter Krauch in coma. “Ik vind het heel jammer dat zoiets nog eens moet gebeuren, vooral voor de slachtoffers daar in Nederland”, reageert de man uit Affligem.

  1. Menen flirt met puntenverlies tegen hekkensluiter
    VOLLEYBAL - LOTTO LEAGUE

    Menen flirt met puntenver­lies tegen hekkenslui­ter

    Geen makkelijke avond voor de troepen van Frank Depestele tegen de rode lantaarn. De thuisploeg liet een paar basisspelers rusten maar ook met de gewijzigde ploeg leek Menen aanvankelijk op weg naar een simpele zege. Basile Dermaux toonde zich outstanding in de eerste twee spelletjes maar hij zou nadien -net als de rest van zijn ploegmaats- gas moeten terug nemen. Achel kwam beter voor de dag vanaf het derde spel en vooral het middencompartiment toonde zich secuur terwijl de hoekaanvallers bij Menen het noorden kwijt geraakten. De thuisploeg had alles onder controle in het laatste spel (16-11 en 18-13) maar het liet zich nog bijna ringeloren door de enthousiaste Limburgers. Staples nam een prominente rol op maar het was Gortzak die Achel op voorsprong serveerde (22-23). Ook de eerste setbal was voor de bezoekers, toch was het Van Hoyweghen die de drie punten toch aan Menen schonk. Bij Achel voelden ze zich bestolen door de wedstrijdleiding. Dankzij de overwinning is Menen nu helemaal zeker van een plekje in de play-offs met de zes beste ploegen. Achel geraakt niet weg van de laatste plek. (MPM)