Het team van Dhôme to go.
Volledig scherm
Het team van Dhôme to go. © Maxime Petit

Bistro Dhôme opent traiteurwinkel Dhôme to go in voormalig jeugdcafé Den Overkant

MenenRestaurant Bistro Dhôme in Menen krijgt er een nieuwe vestiging bij. In het voormalige jeugdcafé Den Overkant in de Bruggestraat opent traiteurwinkel Dhôme to go. “We breiden ons takeaway aanbod van tijdens de lockdown uit”, zegt Dorian Parmentier van Dhôme to go.

 1. Vroegere Sint-Maartenskliniek wijkt voor hoogbouw met 172 studentenkamers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”
  Kortrijk

  Vroegere Sint-Maartens­kli­niek wijkt voor hoogbouw met 172 studenten­ka­mers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”

  De gewezen Sint-Maartenskliniek nabij de Groeningebrug wijkt voor een nieuwe residentie met 172 studentenkamers, die wordt ingebed in een groene omgeving. De nieuwbouw is tegen het academiejaar 2023-2024 klaar. De stad Kortrijk verlengt de opheffing van het verbod op nieuwe koten. “Want er is een behoefte aan 1.500 nieuwe studentenkamers”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens.
 2. Geen nieuwe Indiase studenten welkom voor opleiding verpleegkundige en dat ligt zeker niet enkel aan corona: “Nederlands is vaak ondermaats”
  Kortrijk

  Geen nieuwe Indiase studenten welkom voor opleiding verpleeg­kun­di­ge en dat ligt zeker niet enkel aan corona: “Nederlands is vaak ondermaats”

  Er zijn voorlopig geen nieuwe Indiase studenten meer welkom in Vlaanderen, voor een graduaat verpleegkunde. Vier scholen bieden dat verkorte traject aan, waaronder Rhizo in Kortrijk. Er is het inreisverbod door de bezorgdheid over de Indiase coronavariant, maar er is veel meer aan de hand. Want uit een rapport van de onderwijsinspectie blijkt dat het Nederlands van de Indiase studenten vaak ondermaats is. “Er zijn afspraken gemaakt om het project bij te sturen. En er zijn Indiase studenten die het wél prima doen”, sust algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.