De bewoner kon het vuur zelf blussen.
Volledig scherm
De bewoner kon het vuur zelf blussen. © Alexander Haezebrouck

Bewoner kan brandje bij asfalteringwerken zelf blussen

MenenIn een woning in de Zandputstraat in Menen brak maandagnamiddag omstreeks 17.30 uur brand uit in een woning. Dat gebeurde tijdens asfalteringswerken op de bovenverdieping. De bewoner kon het vuur zelf blussen, maar werd wel uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis omdat hij heel wat rook had ingeademd.

 1. In Flanders Fields Museum wil Amerikaanse gesneuvelden identificeren: “Er is maar weinig dat herinnert aan hun aanwezigheid”
  Ieper

  In Flanders Fields Museum wil Amerikaan­se gesneuvel­den identifice­ren: “Er is maar weinig dat herinnert aan hun aanwezig­heid”

  Met het project ‘Americans in Flanders Fields, Names and Places, 1917-1919’ wil het In Flanders Fields Museum de Amerikaanse aanwezigheid gedurende WO I onder de aandacht brengen. Met hulp van het Smithsonian Institution en de Amerikaanse ambassade probeert het museum alle Amerikaanse soldaten die op Belgisch grondgebied sneuvelden te identificeren. Daarnaast komt er een app met historische info en persoonlijke verhalen, een publicatie en een rondtrekkende tentoonstelling.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).