Bij graafwerken in de Moeskroenstraat in Menen werd een middendrukleiding van de gastoevoer geraakt.
Volledig scherm
Bij graafwerken in de Moeskroenstraat in Menen werd een middendrukleiding van de gastoevoer geraakt. © Hans Verbeke

Beperkte evacuatie tijdens gaslek aan middendrukleiding: Moeskroenstraat urenlang plaatselijk afgesloten

MenenEen vijftal bewoners van de Moeskroenstraat in Menen werden woensdag even gevraagd hun woningen te verlaten nadat bij werken een gasleiding was geraakt. Omdat het ging om een middendrukleiding, werd de buurt preventief afgesloten.

 1. Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde
  Kortrijk/Waregem/Avelgem

  Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde

  De 19-jarige jongeman uit Desselgem (Waregem) die begin oktober 2021 ‘gewapend’ op de hogeschoolcampus Vives in Kortrijk rondliep, zal zich binnenkort op een proces voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor bedreigingen en wapendracht. Het parket vorderde op de raadkamer de internering. “Maar we onderzoeken momenteel nog of de noodzaak daartoe bestaat en aan de wettelijke voorwaarden is voldaan”, aldus advocaat Stijn Dewolf.
 2. Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”
  Kortrijk

  Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”

  Bijna een jaar nadat Jacques Demeersseman (78) opstapte en sindsdien als onafhankelijke zetelt, verliest Vlaams Belang een tweede gemeenteraadslid in Kortrijk. Nu is ook Jan Deweer (75) opgestapt. Hij wil zelfs geen raadslid meer zijn. “Ik ben de autoritaire manier van werken in de raad beu. Ik wil niet meer meespelen in een circus vol slechte clowns”, is het enige wat Jan Deweer er zelf kwijt over wil. Hij streed als gemeenteraadslid vooral voor de Vlaamse zaak.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.