Na de botsing botste de Toyota Corolla tegen de gevel en voordeur van een woning op de hoek.
Volledig scherm
Na de botsing botste de Toyota Corolla tegen de gevel en voordeur van een woning op de hoek. © Hans Verbeke

Auto ramt voordeur na botsing: “Ons huis moet straks gesloopt worden, maar graag nu nog even niet”

LauweEen botsing tussen twee auto’s in Lauwe heeft woensdagmorgen ook gevolgen gehad voor een jong koppel dat aan het kruispunt van de Wevelgemstraat met de Schonekeerstraat woont. Hun voordeur moest eraan geloven toen een van de wagens er tegen knalde.

 1. Plattegrond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveiliging geplaatst
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Platte­grond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveili­ging ge­plaatst

  Hoewel hij het uiterlijk heeft van een doodbrave jongeman, werd Mohammad Musawi (24) woensdag toch zwaar beveiligd overgebracht naar het Brugse gerechtsgebouw voor de inleidingszitting van het assisenproces rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaan zou immers het plan hebben gehad om te ontsnappen. Alles begon na het aantreffen van een grondplan van de gevangenis buiten z’n cel en verontrustende informatie over zijn broers.
 2. Onderzoek aanslag op justitieminister Vincent Van Quickenborne richt zich steeds meer op Mocromaffia, vijfde verdachte blijft in cel
  PREMIUM
  Kortrijk

  Onderzoek aanslag op justitiemi­nis­ter Vincent Van Quickenbor­ne richt zich steeds meer op Mocromaf­fia, vijfde verdachte blijft in cel

  De 22-jarige Nederlander die deze week vanuit Nederland is overgeleverd als vijfde verdachte voor bedreigingen en een geplande aanslag op minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk vrijdag. Volgens onze informatie richt het onderzoek zich steeds meer op de Mocromaffia, ook wel cocaïnemaffia genoemd, in Nederland.
 1. Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in om overlast op Barakken in Menen in te dijken: “Grens mag geen speelplaats worden.”
  Menen

  Burgemees­ter voert systemati­sche identi­teits­con­tro­les in om overlast op Barakken in Menen in te dijken: “Grens mag geen speel­plaats worden.”

  Op de Barakken in Menen zal de politie de komende zes weken systematische identiteitscontroles uitvoeren. Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) vaardigde daarvoor een tijdelijk besluit uit. Met die maatregel hopen het stadsbestuur en de politie de stijgende overlast aan de Belgisch-Franse grens in Menen in te dijken. “De grens mag niet de speelplaats worden van jongeren die ongestoord hun gang kunnen gaan”, aldus de burgervader.