Bestuurder als bij wonder ongedeerd na zwaar ongeval op E17
Volledig scherm
Bestuurder als bij wonder ongedeerd na zwaar ongeval op E17 © Alexander Haezebrouck

Auto meters door de lucht gekatapulteerd, bestuurder als bij wonder ongedeerd

Op de E17 in Rekkem is zaterdagochtend een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder reed in de richting van Frankrijk toen het ter hoogte van de snelwegparking in Rekkem op de grens met Frankrijk mis ging. De bestuurder reed op de vangrail, werd de lucht in gekatapulteerd en kwam nadien hard neer. 

 1. Twee leefgroepen kinderopvang Blokkenhuis dicht, na vier besmettingen bij personeel
  Kortrijk

  Twee leefgroe­pen kinderop­vang Blokken­huis dicht, na vier besmettin­gen bij personeel

  Twee van de drie leefgroepen van kinderopvang Blokkenhuis worden tijdelijk gesloten, na vier vastgestelde besmettingen bij het personeel. De betrokken personeelsleden zitten thuis in quarantaine. De twee afdelingen blijven de hele week dicht en heropenen pas op maandag 26 oktober. Het gaat om 36 van in totaal 54 opvangplaatsen. Alle ouders zijn intussen verwittigd. Kinderopvang Blokkenhuis bevindt zich boven het (momenteel gesloten) volksrestaurant Vork, op de hoek van de Doorniksestraat en de Sint-Jorislaan.
 2. Zelfs in ellendige tijden tonen horecabazen goed hart: “Wat we over hebben aan voedsel, schenken we aan armen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Zelfs in ellendige tijden tonen horecaba­zen goed hart: “Wat we over hebben aan voedsel, schenken we aan armen”

  Het zijn ellendige tijden. Het voortbestaan van veel horecazaken is onzeker. Net in deze donkere dagen tonen horecabazen hun goed hart. Zo schenken in Kortrijk ’t Paleitje en Mary’s Irish Bar hun voedseloverschotten aan hulpbehoevenden. “Het is het minste wat we kunnen doen. Of onze Ierse kroeg deze tweede sluiting overleeft? Ik weet het niet”, zegt Caroline Foley. We bezochten zondagmiddag nog enkele horecazaken. En gingen langs op de voorlopig laatste rommelmarkt in Kortrijk, op het Sint-Amandsplein op Overleie.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement