De politie van de zone Grensleie schreef boetes uit voor het niet respecteren van de nachtklok
Volledig scherm
De politie van de zone Grensleie schreef boetes uit voor het niet respecteren van de nachtklok © Hans Verbeke

Auto met drie feestgangers tegengehouden tijdens nachtklok: bestuurder positief op alcohol en drugs

MenenDe politie in Menen heeft zaterdagnacht twee automobilisten betrapt die de nachtklok niet respecteerden. In één auto zaten drie mensen: allemaal waren ze in beschonken toestand en op de terugweg van een feestje.

 1. Slechts twee automobilisten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio
  Kortrijk/Kuurne/Lendelede

  Slechts twee automobi­lis­ten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio

  Bij alcoholcontroles door kleine, flexibele politieteams die volledig coronaproof konden werken, zijn in Kortrijk, Kuurne en Lendelede tijdens het voorbije ‘weekend zonder alcohol’ 249 automobilisten gecontroleerd. Slechts twee van hen (0,8 procent) hadden te veel op en kregen een sleutelhanger met daarop de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer.
 2. Katholieke Basisscholen Kortrijk pleit voor mondmaskerplicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”
  Kortrijk

  Katholieke Basisscho­len Kortrijk pleit voor mondmasker­plicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”

  De scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf het vijfde leerjaar in het lager onderwijs. “Maak het voor iedereen duidelijk, zodat we geen overbodige discussies meer hebben met ouders”, vindt woordvoerder Rik Bossuyt. De KBK-scholen vragen ook om de coronamaatregelen nauwgezet te blijven volgen, nu de meer besmettelijke Britse variant in steeds meer scholen in Vlaanderen uitbreekt. Eerder vroeg Rhizo, een secundaire scholengroep in Kortrijk, om een systematische preventieve speekseltesting uit te rollen.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama