De botsing gebeurde in een bocht van de Moorselestraat in Menen, vlakbij de spoorlijn.
Volledig scherm
De botsing gebeurde in een bocht van de Moorselestraat in Menen, vlakbij de spoorlijn. © Google Streetview

Auto gaat uit de bocht, bestuurder onder invloed van alcohol en drugs

MenenIn de Moorselestraat in Menen is zaterdagnacht een auto gecrasht. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Juf Nicole verlaat na ruim veertig jaar het onderwijs, ze gaf altijd les in het eerste of tweede leerjaar: “Ik leer ‘mijn volk’ lezen en schrijven”
  WERVIK

  Juf Nicole verlaat na ruim veertig jaar het onderwijs, ze gaf altijd les in het eerste of tweede leerjaar: “Ik leer ‘mijn volk’ lezen en schrijven”

  Het zijn haar laatste dagen in het onderwijs voor Juf Nicole Coene uit Wervik. Meer dan veertig (!) jaar gaf ze les in het eerste of tweede leerjaar. Voor de ontwikkeling van het kind is het eerste leerjaar belangrijk. “Ik leer ‘mijn volk’ lezen en schrijven”, lacht ze. “Als leerkracht in het eerste leerjaar is het onder meer veel geduld hebben. Van kleuteronderwijs naar het eerste leerjaar is voor de meeste kinderen een grote stap. De manier van werken is heel anders.”