Een beeld van de covid-afdeling in AZ Delta Rumbeke.
Volledig scherm
Een beeld van de covid-afdeling in AZ Delta Rumbeke. © Henk Deleu

Al 51 coronapatiënten in AZ Delta

Roeselare / Torhout / MenenHet aantal opgenomen coronapatiënten is de afgelopen week opnieuw fors gestegen. Vorige week ging het nog om 29 patiënten, vandaag gaat het al om 51 patiënten. Het aantal patiënten dat op intensieve zorgen belandt stijgt wel een pak trager, van 4 vorige week naar 6 deze week.

 1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.
 2. Kortrijk combineert op nieuwe cadeaubon als eerste in België magneetstrook met QR-code
  Kortrijk

  Kortrijk combineert op nieuwe cadeaubon als eerste in België magneet­strook met QR-code

  Eind januari 2022 wordt de vernieuwde Kortrijk Cadeaubon gelanceerd. Met een magneetstrook en QR-code op, wat de kaart digitaler en gebruiksvriendelijker maakt. En waardoor in Kortrijk en deelgemeenten ook handelaars, die geen terminal (meer) hebben die enkel met de magneetstrook overweg kan en nu ook andere betaalmethoden zoals Payconiq gebruiken, kunnen aansluiten. CCV Lab uit Kortrijk ontwikkelde de nieuwe cadeaubon met magneetstrook en QR-code.