AZ Delta Roeselare campus Rumbeke
Volledig scherm
AZ Delta Roeselare campus Rumbeke © Maxime Petit

Aantal opgenomen coronapatiënten in AZ Delta in één week tijd verdubbeld

Roeselare / Menen / TorhoutHet aantal opgenomen coronapatiënten in het AZ Delta is in één week tijd verdubbeld. Vandaag verblijven 29 coronapatiënten op één van de vier campussen, vorige week waren dat er nog amper 14. Vier patiënten liggen op intensieve zorgen.

 1. Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nieuwe coronamaat­re­ge­len zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

  Zoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. “Aan huidig tempo kan volledige bevolking tegen midden april 2022 booster krijgen”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  “Aan huidig tempo kan volledige bevolking tegen midden april 2022 booster krijgen”

  We vroegen Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) naar een stand van zaken in vaccinatiecentrum Vaxpo. Nu gouverneurs oproepen om de boosterprik sneller te zetten, met de barslechte coronacijfers. “Onze inschatting is dat aan het huidige tempo de volledige bevolking in Kortrijk, Harelbeke en Kuurne tegen midden april hun booster zou kunnen krijgen.”