Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Aantal coronapatiënten AZ Delta daalt lichtjes

Roeselare / Menen / TorhoutHeeft de vierde golf in West-Vlaanderen zijn piek bereikt? Het zou kunnen, want het aantal coronapatiënten in AZ Delta is in één week voor het eerst lichtjes gedaald. Vorige week dinsdag lagen 118 coronapatiënten in AZ Delta, vandaag nog 111.

 1. Coronacijfers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestelde besmettingen in Zuid-West-Vlaanderen
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestel­de besmettin­gen in Zuid-West-Vlaanderen

  Er waren tijdens de week van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 januari 14.742 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 3.984 (+37 procent) meer dan een kleine week geleden. Straffe cijfers. Zo waren er in één week 3.375 vastgestelde besmettingen in Kortrijk. Dat is 4,3 procent van de totale bevolking in de centrumstad. De ziekenhuiscijfers stijgen ook, met in AZ Groeninge in Kortrijk 66 (+33) coronapatiënten op de gewone afdeling en 7 (+3) op intensieve zorgen.
 2. Minder dan 100 coronapatiënten opgenomen in AZ Delta
  Roeselare/Torhout/Menen

  Minder dan 100 coronapa­tiën­ten opgenomen in AZ Delta

  Het aantal coronapatiënten in de verschillende campussen van AZ Delta is opnieuw onder de 100 gedaald. Over de vier campussen verspreid liggen er 96 coronapatiënten. Drie van hen verblijven op Intensieve Zorgen. De meeste patiënten worden verzorgd in campus Rumbeke: 54 in totaal. In campus Torhout liggen 15 patiënten, in Menen gaat het om 14 patiënten en in de campus langs de Brugsesteenweg in Roeselare zijn 13 patiënten opgenomen.