Ook militairen van DOVO (Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen) kwamen ter plaatse om onderzoek te doen na de granaataanslag in de Arsenaalstraat in Menen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook militairen van DOVO (Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen) kwamen ter plaatse om onderzoek te doen na de granaataanslag in de Arsenaalstraat in Menen. © Hans Verbeke

Aanslag in milieu van motorbende Sin Miedo: “Ik heb een vermoeden wie hier achter zit, maar de omerta is heilig”

MenenDaags na de aanslag met een granaat op de voordeur van een woning langs de Arsenaalstraat in Menen, zindert het incident nog na. Niet in het minst bij de bewoners van het getroffen huis. “Men wil mij afdreigen, zoveel is duidelijk”, zegt de 55-jarige bewoner. “Een tijdlang was ik president van een motorclub. Nu ben ik verwikkeld geraakt in een conflict binnen de club. Deze aanslag is daarvan het gevolg. En ja, we zijn onder de indruk.”

 1. Eerste zege voor Menen in de play-offs
  VOLLEYBAL - LOTTO LEAGUE

  Eerste zege voor Menen in de play-offs

  Een topper in de kelder van het klassement die de verwachtingen -toch qua spanning- kon inlossen. De thuisploeg kende een dramatische start en het zag opposite Dermaux maar moeilijk op toerental komen. Een volledig ander verhaal bij Van de Velde bij de bezoekers die de Meense verdediging vaak te snel af was. Dermaux krikte zijn niveau op in de tweede beurt en dat gaf zijn ploeg vleugels. Al moest Menen tot in de slotfase harken om weer langszij te komen in sets. In de derde beurt demonstreerden de jongens van Depestele, de Ajuinen zagen sterretjes. Sanches en Hoff gaven Aalst de juiste impulsen in het vierde bedrijf om alsnog een tiebreak uit de brand te slepen. Daarin zag het er benard uit voor Menen na 7-10. De scheidsrechter ontpopte zich tot boeman van de thuisploeg maar de spelers haalden positieve energie uit de gecontesteerde beslissingen. Sinnesael blokte Sanches af op een ideaal moment: 11-11 en nadien schreef de kapitein nog een blok op zijn naam. Menen bibberde nog maar Capet zorgde voor de bevrijding.
  Menen
 2. Nieuw bos dat grenst aan hun achtertuin? Daar zeggen deze bewoners resoluut ‘nee’ tegen: “Ons uitzicht kwijt en straks gaan onze huizen nog scheuren”
  PREMIUM

  Nieuw bos dat grenst aan hun achtertuin? Daar zeggen deze bewoners resoluut ‘nee’ tegen: “Ons uitzicht kwijt en straks gaan onze huizen nog scheuren”

  Enkele bewoners verzetten zich tegen de komst van een bos van 8,5 hectare in Wevelgem. Het bos grenst aan hun achtertuin en de bewoners zijn bang dat de bomen te veel water zullen opnemen waardoor hun huizen zullen scheuren. Bij Natuurpunt zijn ze het daar niet mee eens. “Een bos zorgt net voor een rijke bodemstructuur, ze willen gewoon hun weids uitzicht behouden”, zegt Herman Nachtergaele. Maar de bewoners zien zelf wel een oplossing.
  Wevelgem
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.