De Sint-Jorisschool in de Fabiolalaan in Menen.
Volledig scherm
De Sint-Jorisschool in de Fabiolalaan in Menen. © Maxime Petit

700 leerlingen en leerkrachten geëvacueerd na brandalarm op school

MenenIn het centrum van Menen zijn donderdagmorgen zevenhonderd leerlingen, leerkrachten en ander personeel van secundaire Sint-Jorisschool geëvacueerd nadat het brandalarm begon te loeien. Uiteindelijk bleek er niks aan de hand.

 1. School verliest derde geliefd personeelslid in vijf jaar: “Marina (61) had een groot hart voor de leerlingen”
  PREMIUM
  Anzegem/Ooigem/Zarren

  School verliest derde geliefd personeels­lid in vijf jaar: “Marina (61) had een groot hart voor de leerlingen”

  Campus Sint-Vincentius van secundaire scholengroep Sint-Paulus in Anzegem is in rouw na het plotse overlijden van refterhulp Marina Byloo (61). Een mokerslag voor haar familie, maar ook voor de school, die al voor de derde keer in vijf jaar afscheid moet nemen van een personeelslid. “Het hakt er zwaar in”, zegt directeur Frederik Glorieux. “Ook de leerlingen zijn onder de indruk.”
 2. Taxichauffeur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”
  Kortrijk/Deerlijk

  Taxichauf­feur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”

  Een korte, maar hevige brand heeft dinsdag rond de middag zware schade veroorzaakt in een pand met vijf studio’s in de Noordstraat in Kortrijk. Eén bewoner was thuis en kon ontkomen. “Ik snap niet hoe het in mijn studio kon branden”, zegt Yacine El Melki (29), die gaan werken was en gealarmeerd werd door zijn vriendin. “Het is al van zondag geleden dat ik hier nog geweest ben.”