Van links naar rechts: Jordy Buysschaert (21), de onbekende tiener die ermee dreigde iedereen af te schieten in het VTI van Menen, de controle bij Crèmerie Pascal die voor ophef zorgde en Nicolas Dumortier (28)
Volledig scherm
Van links naar rechts: Jordy Buysschaert (21), de onbekende tiener die ermee dreigde iedereen af te schieten in het VTI van Menen, de controle bij Crèmerie Pascal die voor ophef zorgde en Nicolas Dumortier (28) © RV / VHS

5 miljoen keer bedankt, beste lezers! Deze verhalen uit Menen raakten jullie het afgelopen jaar het meest.

MenenOnze artikels over het leven in en rond Menen werden het afgelopen jaar bijna 5,2 miljoen keer gelezen. Het was opnieuw een woelig nieuwsjaar, u weet wel waarom. In Menen ging dat ook nog gepaard met het heengaan van enkele inwoners bij ongevallen zoals Jordy Buysschaert die op amper 21-jarige leeftijd verongelukte. En er was ook de terreurdreiging in het VTI van Menen door een tiener.

 1. Daar is de paasvakantie, daar is de heropening van minigolf Overleie: 2022 was recordjaar met 6.430 minigolfers

  Daar is de paasvakan­tie, daar is de heropening van minigolf Overleie: 2022 was recordjaar met 6.430 minigol­fers

  Op zoek naar een leuke activiteit tijdens de paasvakantie? Vanaf zaterdag 1 april kan je weer een balletje slaan in Kortrijks enige outdoor minigolf. “We kunnen weer op ons team enthousiaste minigolfbegeleiders rekenen. En vorig jaar deden we enkele investeringen naar comfort voor bezoekers toe, zoals nieuwe zitbanken en een hellend vlak voor rolstoelgebruikers”, zegt schepen van Vrijwilligers Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).
  Kortrijk
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.