De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

12 maanden cel voor Frans koppel dat elektrische fiets steelt

LauweTwee dagen nadat uit een garagebox in Lauwe (Menen) een elektrische fiets was gestolen, keerde een Frans koppel uit Roubaix terug om de oplader te stelen. Het bekwam hen slecht want ze werden op heterdaad betrapt. Vrijdag werden ze veroordeeld tot 12 en 6 maanden effectieve celstraf.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. In twee jaar 1.344 overtreders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  In twee jaar 1.344 overtre­ders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”

  De politie controleert sinds twee jaar (vrij) intensief in de fietszone in Kortrijk. Welgeteld 1.344 bestuurders kregen 58 euro boete omdat ze in het stadscentrum een fiets inhaalden in de fietszone. Dat blijkt uit opgevraagde cijfers bij de lokale politiezone Vlas. “We controleren, zonder er een heksenjacht van te maken”, benadrukt politiewoordvoerder Thomas Detavernier.
 1. Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeisjes bloedneuzen sloeg en in prostitutie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”
  Izegem/Brugge

  Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeis­jes bloedneu­zen sloeg en in prostitu­tie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”

  De 28-jarige loverboy uit Izegem die vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie dwong en tot bloedens toe sloeg, moet voor tien jaar achter de tralies. Sammy L. dook ook in bed met een 13-jarig meisje, maar vond dat hij niets verkeerd deed. “Dus mijn ex’en mogen zomaar vanalles verklaren?”, sprak hij na het vonnis de rechter toe.
 2. Groepspraktijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcentrum K in Kortrijk: “Kosten delen is de toekomst”
  Kortrijk

  Groepsprak­tijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcen­trum K in Kortrijk: “Kosten delen is de toekomst”

  ByGoudy opent begin oktober op de hoek van de Sion- en Wijngaardstraat, aan het winkelcentrum K in Kortrijk. “Dokters, tandartsen en kinesisten openen al langer groepspraktijken, wij vinden het hoog tijd dat kappers en barbiers volgen”, zeggen initiatiefnemers Jennifer Catteau (29) en Florent Rys (30). “ByGoudy is volgens ons de eerste coworkingruimte voor kappers in Vlaanderen.”