1. Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevaccineerd
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevacci­neerd

  Het vaccinatiecentrum Vaxpo heeft – wellicht voorgoed – de deuren gesloten. Al blijft het met twee woorden spreken, een nieuwe pandemie kan natuurlijk altijd. “Maar als er nog een opstoot van corona komt, is het voortaan normaal aan dokters en apothekers om te boosteren”, zegt Vaxpo—coördinator Hilde Verschaeve. En zo valt na 276 prikdagen het doek over Vaxpo. Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat het een logistieke monsteroperatie was. Een terugblik op een zwaar parcours.
 2. Jongeman (20) 2 maanden na inval volledig van de kaart met wit poeder aan de neus: “Kijk maar eens hoe belachelijk je er uit zag.”
  Wervik/Gent

  Jongeman (20) 2 maanden na inval volledig van de kaart met wit poeder aan de neus: “Kijk maar eens hoe belache­lijk je er uit zag.”

  Amper 2 maanden nadat de politie in het kader van een onderzoek naar drugshandel cannabis, efedrine en ketamine bij een 20-jarige jongeman uit Wervik vond, kon hij volledig van de kaart en met wit poeder aan de neus in Gent worden aangetroffen. “Kijk maar eens hoe belachelijk jij en je vriend waren”, schoof de rechter een foto van het moment van hun arrestatie onder de neus.
 1. Nederlandse verdachten van aanslag op Van Quickenborne blijven maand langer in cel
  Kortrijk

  Nederland­se verdachten van aanslag op Van Quickenbor­ne blijven maand langer in cel

  De vier Nederlanders die verdacht worden in het onderzoek naar de bedreigingen en geplande aanslag op minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) blijven een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van Kortrijk dinsdag beslist. “Mijn cliënt was alvast niet op de hoogte”, zegt advocaat Christian Clement. “Hij wist zelfs niet eens wie Vincent Van Quickenborne was.”
 1. Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”
  Kortrijk

  Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”

  Kentucky Fried Chicken heeft een veertiende vestiging in ons land. KFC werkt zo een blinde vlek weg, want de nieuwe KFC in winkelcentrum Ring Kortrijk is de eerste in West- én Oost-Vlaanderen. “Het blijft een uniek concept omdat KFC’s niet zo dik bezaaid zijn als andere fastfoodketens. We zijn trots om hen te verwelkomen”, zegt Charlotte Tahon, centrummanager van Ring Kortrijk.
 1. Oproep tot rellen in stationsbuurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”
  Kortrijk

  Oproep tot rellen in stations­buurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”

  Op de (ondertussen weggehaalde) Instagrampagina kortrijk.rwinaaa circuleerde maandagavond een oproep om op dinsdag 6 december na de achtste finale Marokko-Spanje vanaf 18 uur keet te schoppen in de stationsbuurt in Kortrijk. Er liep ook op Snapchat een oproep om te rellen in de stationsbuurt. De lokale politie is op de hoogte. Er zal een verhoogd toezicht zijn.

Populair in HLN+ REGIO