Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Thiam haakt af voor Memorial Van Damme door last aan achillespezen: “Nafi wil geen risico op scheur lopen”

AtletiekNafi Thiam zal niet aantreden op de 44ste Memorial Van Damme. Dat meldt de organisatie in een persbericht. De olympische kampioene op de zevenkamp kampt met aanhoudende last aan de achillespezen en wil geen risico’s nemen.

2 reacties

 • willems michel

  2 jaar geleden
  Gelukkig de Memorial zonder publiek. Er zou toch geen kat naar toe komen. Verzorg je goed Thiam.
 • Geert Van de Moortele

  2 jaar geleden
  Hopelijk komt alles goed want zo'n talent heeft België nodig.Naast haar gaapt de ledigte.
 1. Het harde leven van deze 'kolos van de atletiek', die zes keer per dag eet: "Ik moet opletten dat ik niet afval"

  Het harde leven van deze 'kolos van de atletiek', die zes keer per dag eet: "Ik moet opletten dat ik niet afval"

  De kolossen van de atletiek, de kogelstoters, leiden vandaag om 17u op het Brusselse Muntplein de 41ste editie van de Memorial Van Damme in. Onder hen olympisch kampioen Ryan Crouser: 2m03 en 141 kilo. Om dat fenomenale postuur op peil te houden, eet hij tot zes keer per dag, goed voor een inname van 6.000 calorieën. "Twee keer meer dan de gemiddelde mens." Tot zijn eigen afgrijzen. "Ik moet het omgekeerde doen van de meeste atleten: opletten dat ik niet afval. Gelukkig zit het seizoen er bijna op en kan ik al minderen tot vier à vijf maaltijden. Ik ben meteen meer dan zeven kilo verloren." Nog één afspraak en dan keert Crouser terug naar huis. "Het is plezant om met een wedstrijd in het midden van de stad te kunnen afsluiten. In Nieuw-Zeeland haalden ze eens een drietal grote en sterke kerels uit het publiek. Ze smeten die kogel (van 7,26 kilo, red.) 10 tot 13m ver. Trots dat ze waren. Tot wij aan de beurt waren en meer dan 22 meter smeten." Spektakel verzekerd dus.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. Herstelde Nafi Thiam wil zich na twee lange jaren en emotionele Spelen vooral amuseren op Memorial: “En nadien échte rust”
  Play
  Memorial Van Damme
  4

  Herstelde Nafi Thiam wil zich na twee lange jaren en emotionele Spelen vooral amuseren op Memorial: “En nadien échte rust”

  Nafi Thiam kan weer lachen. Het lichaam is nog altijd moe na twee lange jaren zonder echte break, maar in het hoofd is de storm, één maand na de Spelen, al wat gaan liggen. Op de Memorial wil de olympische kampioene zich vanavond voor eigen publiek nog één keer tonen, daarna kan ze eindelijk tot rust komen en alles laten bezinken: “Tijd om de tellers weer op nul te zetten.”