Ryan Crouser en zijn collega's komen vandaag al in actie.
Volledig scherm
Ryan Crouser en zijn collega's komen vandaag al in actie. © EPA

Het harde leven van deze 'kolos van de atletiek', die zes keer per dag eet: "Ik moet opletten dat ik niet afval"

 1. FOTO. Europese helden krijgen feestelijk onthaal op Memorial Van Damme
  Memorial Van Damme

  FOTO. Europese helden krijgen feestelijk onthaal op Memorial Van Damme

  Noblesse oblige. Wie Memorial Van Damme zegt, zegt ererondjes. Elk jaar maakt de Brusselse meeting er een traditie van om, voor de internationale competitie begint, grote namen uit de sport te huldigen, meestal atleten die schitterden op een kampioenschap en de publiekstrekkers van de avond. Dit jaar niks van mondiale sterren - of ze moesten van Belgische komaf zijn, zoals Nafi Thiam die met haar olympisch, wereld- en Europees goud zonder meer dé chouchou van het Belgische publiek is. Net zoals de broers Borlée: die spelen elk jaar een thuismatch. Maar ook Jonathan Sacoor mocht voor het eerst een rondje op een oldtimer maken. Daarnaast waren ook alle gemedailleerden van de voorbije EK's uitgenodigd. Onder meer Europees kampioenen Koen Naert (marathon) en Nina Derwael (artistieke gymnastiek) graag op ingingen. Roberto Martínez opende de parade: ook voor hem en z'n Duivels applaus op alle banken. De avond was feestelijk ingezet.
 1. Van Red Lions tot Thiam, die zelf ook deelneemt: de 7 Belgische olympische medaillewinnaars openen Allianz Memorial Van Damme
  Memorial Van Damme

  Van Red Lions tot Thiam, die zelf ook deelneemt: de 7 Belgische olympische medaille­win­naars openen Allianz Memorial Van Damme

  In een olympisch jaar zet de Allianz Memorial van Damme traditiegetrouw alle Belgische olympiërs in de schijnwerpers. Dat is dit jaar niet anders. De zeven Belgische medaillewinnaars en de top 8-atleten van Tokio zullen aan het begin van de wereldvermaarde atletiekmeeting op vrijdag 3 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel gehuldigd worden.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.