100 dagenviering op College Melle met als thema Saoedi-Arabië.
Volledig scherm
100 dagenviering op College Melle met als thema Saoedi-Arabië. © Facebook

VIDEO. Ophef over islamparodie voor 100 dagenviering op College Paters Jozefieten in Melle

Er is woensdag ophef ontstaan over een filmpje van een 100 dagenfeestje van studenten van het College Paters Jozefieten. Een 60-tal leerlingen verkleedde er zich met als thema Saoedi-Arabië. Ze zaten te bidden op de speelplaats van de school. Op Facebook werd meteen gereageerd op de ‘kwetsende’ beelden. De school relativeert. “We hadden zeker niet de bedoeling om te provoceren of te kwetsen. Je moet dit bekijken in de carnavaleske sfeer van de 100 dagenviering”, sust algemeen directeur Jan De Gendt.

81 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Veertig jaar geleden. In een tijd waar veel meer kon. Maar Monty Python's Life of Brian werd ook niet overal goed ontvangen. In delen van het VK, Ierland en Noorwegen werd de film zelfs verboden. In de VS werden straatprotesten tegen de film georganiseerd.
 • Ronnie Mathieu

  4 jaar geleden
  Met godsdienst mag de draak gestoken worden. Maar dan wel met ALLE godsdiensten! Ik vrees echter dat het College Paters Jozefieten een bepaalde godsdienst zullen besparen.
 • Heyse Michel

  4 jaar geleden
  Met alles moet kunnen gelachen worden , anders nemen we het nog serieus en moeten we reliegie verbieden .
 • Arzu Avci

  4 jaar geleden
  Het gaat niet enkel om wat ze dragen, moest het enkel dat zijn, zou het helemaal geen probleem geweest zijn. Wanna wear a hijab? Go ahead, wanna wear a niqab/burka, go ahead. Maar met het gebed spotten? Dat is dan toch geen carnaval meer?
 • Sofie De coster

  4 jaar geleden
  Belachelijk dat de directie dit toelaat. Waren ze verkleed als joden werd er direct de holecoust bijgehaald maar moslims beledigen mag blijkbaar wel. Ook als het christenen geweest waren zou ik hier tegen zijn. Laat iedereen in zijn waarde. Welk signaal geeft de school hier aan de kinderen!
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Van gratis lekkernijen tot een rad van fortuin: zes speciale acties tijdens Weekend van de Klant in en rond Gent
  PREMIUM
  Gent

  Van gratis lekkernij­en tot een rad van fortuin: zes speciale acties tijdens Weekend van de Klant in en rond Gent

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het opnieuw Weekend van de Klant. Heel wat lokale handelaars in verschillende gemeenten in Vlaanderen leggen hun klanten dit weekend extra in de watten. Ook in de regio Gent geniet je als klant van allerlei leuke attenties. Van gratis lekkernijen in Nazareth tot een rad van fortuin in Merelbeke: wij lijstten zes tips op om niet te missen tijdens het Weekend van de Klant in en rond Gent.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.