De tekeningen van Mark Musschoot zijn te bewonderen op de nieuwe jaarkalender van Melle.
Volledig scherm
PREMIUM
De tekeningen van Mark Musschoot zijn te bewonderen op de nieuwe jaarkalender van Melle. © Didier Verbaere

Striptekenaar zoekt en tekent verborgen pareltjes voor nieuwe gemeentelijke jaarkalender. “Je moet ‘anders’ durven kijken naar je omgeving”

Melle/GentDe inwoners van Melle krijgen dit jaar geen Gemeentekompas maar een nieuwe jaarkalender met tekeningen van striptekenaar Marmus in de bus. Mark Musschoot (58) ging hiervoor op zoek naar twaalf markante en verborgen pareltjes in zijn gemeente. “Melle oogt lelijk maar als je op een andere manier ‘kijkt’ dan vind je best wel mooie plekjes”, zegt de leerkracht plastische opvoeding.

 1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
  PREMIUM

  Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

  “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
  Gent
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.