Oldtimers doen ouderen in woonzorgcentra terugdenken aan jeugdige tijden

Melle/Lochristi/Gent/HeusdenOldtimerclub De Gentsche Retrowielen uit Heusden en clublokaal in Sint-Amandsberg reed vandaag een oldtimerrit langs 4 rusthuizen in Lochristi, Heusden en Mellle om de bewoners te entertainen. Ze sloten de rit af aan Woonzorgcampus Helianthus in Melle.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Politie Schelde-Rhode informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar”
  Politiezone Schelde-Rhode

  Politie Schel­de-Rho­de informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimum­leef­tijd van 16 jaar”

  Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Schelde-Rhode waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.