Thibo wint de Plankgas Award van Unizo als beste jonge ondernemer.
Volledig scherm
Thibo wint de Plankgas Award van Unizo als beste jonge ondernemer. © Didier Verbaere

Leerling GO! Tuinbouwschool Melle wint Plankgas-wedstrijd Unizo en start in september al eigen onderneming

Melle/Schoonaarde/NinoveThibo Bogaert van het 7de jaar Se-n-se Agro- en groenbeheer aan de GO! Tuinbouwschool in Melle wint de  Plankgas Award van Unizo voor zijn ondernemingsplan van zijn eigen bedrijf. Het is de tweede maal op rij dat de Tuinbouwschool deze prijs wegkaapt.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Nog steeds geen water door de Schelde, ondanks dure pompen: “Knijtenprobleem pas écht opgelost in 2026"
  Gentbrugge - Sint-Amandsberg - Destelbergen

  Nog steeds geen water door de Schelde, ondanks dure pompen: “Knijten­pro­bleem pas écht opgelost in 2026"

  Nog steeds stroomt er geen water door de Schelde in Gentbrugge. De stad en de Vlaamse Waterweg beloofden begin mei om twee keer per week water door de rivier te stuwen, om de knijten weg te spoelen. Maar die steekbeesten krijgen nog steeds vrij spel. Door modder en slib aan de sluis geraakt het water nog steeds niet door. “De echte oplossing komt er pas als het Sigmaplan is afgewerkt.”