Eerste boscastwandeling door Almoeseneiebos Gontrode.
Volledig scherm
Eerste boscastwandeling door Almoeseneiebos Gontrode. © BOS+

Eerste Boscastwandeling in Oost-Vlaanderen door de bossen van Melle

GontrodeNatuurorganisatie Bos+ lanceerde in Melle de luisterwandeling ‘Into The Woods’ in Melle. Met deze eerste boscastwandeling wordt de wandelaar/luisteraar ondergedompeld in de wondere wereld van het bos.

 1. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
  BENELUX

  Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

  Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Twee doden en 30 zieken: proces tegen Stora Enso na grootschalige legionellabesmetting eindelijk van start. “Mijn zoontje weet nog steeds dat ik er niet bij was op zijn vierde verjaardag”
  PREMIUM
  Gent/Evergem

  Twee doden en 30 zieken: proces tegen Stora Enso na grootscha­li­ge legionella­be­smet­ting eindelijk van start. “Mijn zoontje weet nog steeds dat ik er niet bij was op zijn vierde verjaardag”

  Twee doden, 30 zieken en 50.000 bezorgde inwoners. De impact van de legionellabesmetting in Evergem, intussen ruim drie jaar geleden, was groot. En eigenlijk is die nooit echt weggegaan. Dinsdag wordt de zaak, na jaren van onderzoek, ingeleid in de correctionele rechtbank. De slachtoffers hopen op een schadevergoeding, maar wie er niet bij zal zijn, is trucker Tim Dessein (34). Hoewel hij een van de eerste slachtoffers was - hij lag zelfs 12 dagen in coma -, is de kans dat hij een schadevergoeding zal kunnen krijgen miniem. En de reden daarvoor is op zijn minst frustrerend te noemen.
 3. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.