Alain De Laet, CEO Brouwerij Huyghe.
Volledig scherm
Alain De Laet, CEO Brouwerij Huyghe. © Didier Verbaere

Coronacrisis kost Brouwerij Huyghe 18% van haar omzet en dan moeten gevolgen brexit nog komen: “Laat horeca snel heropenen”

MelleOok voor Brouwerij Huyghe uit Melle was 2020 een rampjaar met een omzetverlies van 18% ten opzichte van 2019 door de langdurige sluiting van de horeca en dalende exportcijfers. En sinds eind januari komt de brexit daar nog eens bovenop. Tijdens een bezoek van federaal minister van Middenstand David Clarinval (MR) pleitte CEO Alain De Laet voor een snelle heropening van de horeca en een digitale vereenvoudiging van de export naar het Verenigd Koninkrijk.

 1. Brouwerij van Delirium Tremens dan toch gered? CO2-leverancier verliest proces en moet blijven leveren: “Een overwinning voor de hele sector”
  Melle

  Brouwerij van Delirium Tremens dan toch gered? CO2-leveran­cier verliest proces en moet blijven leveren: “Een overwin­ning voor de hele sector”

  Het Nederlandse Nippon Gases uit Sluiskil moet haar contract voor de levering van CO2 gas aan brouwerij Huyghe in Melle blijven nakomen. Dat heeft de Gentse ondernemingsrechtbank vandaag beslist. De Nederlandse leverancier dreef éénzijdig de prijzen waanzinnig op en beriep zich op overmacht. Maar daar gaat de rechter niet op in.
 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.