Illustratiebeeld : Skatepark Grembergen
Volledig scherm
Illustratiebeeld : Skatepark Grembergen © Geert De Rycke

40.000 euro budget voor skatepark op Kouterslag in Melle

De gemeente Melle voorziet een budget van 40.000 euro voor de aanleg van een skatepark voor beginners en gevorderden op het gemeentelijke sportdomein Kouterslag. Gemeenteraadslid Christoph Saerens (Open Vld) drong op de gemeenteraad aan op een snelle realisatie. 

 1. De coronacijfers in Melle van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Melle van zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Melle minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 21. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Melle komt dat getal nu op 178 te liggen. Melle heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Koppel voert elke maandag actie aan stadhuis omdat ze niet mogen huwen: “Merab is hier niet omdat ze mijn geld wil, maar omdat ze mij graag ziet”
  PREMIUM
  Gent

  Koppel voert elke maandag actie aan stadhuis omdat ze niet mogen huwen: “Merab is hier niet omdat ze mijn geld wil, maar omdat ze mij graag ziet”

  Wekelijks voert Paul Dhuyvetter (58) actie aan het stadhuis, telkens op maandag van 10 tot 16 uur. Met zijn symbolische actie strijdt hij voor zijn huwelijk met Merab Kolala (24) uit Zambia. De Cel Schijnrelaties van de stad heeft dat, na onderzoek, verboden. Ook het parket houdt zich nu met de zaak bezig. Tot wanneer ze mogen huwen, wil Paul actie blijven voeren. De Cel Schijnrelaties van de stad onderzoekt jaarlijks meer dan 350 dossiers.
 2. Uitbreiding van de LEZ in het holst van de nacht door de gemeenteraad geduwd maar er blijven nog veel vragen
  PREMIUM
  Gent

  Uitbrei­ding van de LEZ in het holst van de nacht door de gemeente­raad geduwd maar er blijven nog veel vra­gen

  Het uitgaansverbod was al even van kracht toen de gemeenteraad afgelopen nacht de uitbreiding van de omstreden lage-emissiezone goedkeurde, meerderheid tegen oppositie. Die oppositie had quasi gesmeekt om het debat naar vanavond te verschuiven, op een ‘normaal’ uur, maar kreeg een njet. En zo blijft de LEZ maand na maand een etterende wonde binnen de muren van het stadhuis.