Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Vrouwen vliegen elkaar in de haren na discussie over ‘vergeten’ gsm

AsseEen 26-jarige vrouw uit Dendermonde riskeert 4 maanden cel of een werkstraf voor slagen en verwondingen. Volgens het parket sloeg ze de vrouw van een kennis neer na een dispuut over een gsm.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. ‘Snoep of je leven’ in Meise
  meise

  ‘Snoep of je leven’ in Meise

  In Meise willen verschillende bewoners de traditie rond Halloween wat nieuw leven inblazen. “We zijn wat gepakt in snelheid maar door de verschillende vragen om wat rond Halloween te doen, kunnen we alleen maar oproepen om zoveel mogelijk huizen te versieren en wat lekkers voor kinderen klaar te leggen”, zegt Jörgen Noens van Meise Schenkt. Zij zagen de tijd niet meer om een grootschalige actie op te zetten, maar roepen via sociale media wel op om de woningen te versieren en een duidelijk lichtje aan de deur of het raam te zetten wanneer kinderen mogen aanbellen voor ‘snoep of je leven’. De kinderen kunnen zich dan zo griezelig mogelijk verkleden en weten waar ze aan de bel mogen trekken.