Oud gemeentehuis Wolvertem
Volledig scherm
Oud gemeentehuis Wolvertem © Dieter Nijs

Voormalig gemeentehuis Wolvertem zoekt uitbater

Wolvertem, MeiseDe gemeente Meise gaat op zoek naar een nieuwe invulling voor het voormalig gemeentehuis van Wolvertem. “Het is een prachtig pand en staat in het centrum van Wolvertem. Het zou zonde zijn om er niets mee te doen”, stelt Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders), schepen voor onder andere toerisme en patrimonium. Het pand is beschikbaar via concessie.

 1. Zanzibar krijgt groen licht van Merchtem, ondanks protest van Londerzeel: “Zetten alles op alles om overlast te beperken”
  PREMIUM
  Merchtem, Londerzeel

  Zanzibar krijgt groen licht van Merchtem, ondanks protest van Londerzeel: “Zetten alles op alles om overlast te beperken”

  Als de maatregelen het toelaten, mag pop-up zomerbar Zanzibar in Merchtem dit jaar weer doorgaan, maar dat is niet naar de zin van buurgemeente Londerzeel. Zij kampten twee jaar geleden met de overlast en zien de zomerbar als bijkomende concurrentie voor de lokale horeca, die deze zomer alle kansen moet krijgen om te floreren. “Wij willen iedereen steunen. Zanzibar zal als compromis de EK-wedstrijden niet uitzenden”, stelt burgemeester van Merchtem Maarten Mast.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York