Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Uitzonderlijk grote reuzenaronskelken in Plantentuin Meise: “Exemplaar van deze week wordt groter dan 2.40 meter”

meiseAfgelopen weekend stond de eerste van de twee bijna tezamen bloeiende reuzenaronskelken in bloei. “Elke reuzenaronskelk die de twee meter achter zich laat is eigenlijk uitzonderlijk. Dat wil inderdaad zeggen dat we momenteel van écht grote exemplaren kunnen spreken”, zegt Saskia Verhaert, van de dienst communicatie van Plantentuin Meise.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Dat mensen denken dat we dit uit gemakzucht doen, doet pijn”: schepen reageert op kritiek op sluiting wzc Herfstvreugde na Covid-19-besmettingen
  PREMIUM
  londerzeel

  “Dat mensen denken dat we dit uit gemakzucht doen, doet pijn”: schepen reageert op kritiek op sluiting wzc Herfst­vreug­de na Co­vid-19-besmettin­gen

  Families van bewoners bij wzc Herfstvreugde in Londerzeel maken zich zorgen over zoveelste sluiting van het woonzorgcentrum sinds corona. Woensdag besliste de directie om de deuren tot eind deze maand te sluiten na enkele coronabesmettingen. De families zien die beslissing als ‘pure gemakzucht’. “Onze ouders met dementie en Alzheimer weten totaal niet wat er aan de hand is.” Voor het bestuur is het echter pure noodzaak. Na de twee eerste besmettingen op woensdag blijken nu al zes bewoners besmet, en nog niet alle resultaten zijn binnen.