De twee vrouwen stelden eerst heel veel vragen aan eigenares Lore Van Keer voor ze de diefstal pleegden.
Volledig scherm
De twee vrouwen stelden eerst heel veel vragen aan eigenares Lore Van Keer voor ze de diefstal pleegden. © Lore Van Keer

Ring van 18 karaat goud gestolen uit juwelierszaak: “Ze hebben me afgeleid en konden er gewoon mee naar buiten stappen”

MeiseIn de Hoogstraat in Wolvertem hebben vorige week donderdag twee vrouwen een diefstal gepleegd in een juwelierszaak. Ze konden de eigenares afleiden terwijl ze een gouden ring van 18 karaat wegstaken. “Ik voelde vanaf de eerste minuut al aan dat er iets niet helemaal klopte maar gaf ze toch het voordeel van de twijfel”, zegt eigenares Lore Van Keer.

  1. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
    PREMIUM
    Anderlecht

    REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

    Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”