Ongeluk met fietser aan oprit A12 Meise
Volledig scherm
Ongeluk met fietser aan oprit A12 Meise © Marc Baert

Proefproject sluiting oprit A12 start op 6 december 2021

meiseOp maandag 6 december gaat de oprit van de A12 aan de Plantentuin in Meise dicht. Dat besliste het Agentschap Wegen en verkeer in samenspraak met het schepencollege van Meise. Aan de oprit gebeurden de laatste jaren verschillende ongevallen met gewonden. Het gaat om een proefproject maar de bedoeling is wel degelijk om de oprit definitief te sluiten.

 1. Oprit A12 bij Plantentuin gaat (binnenkort al) dicht als proefproject, plek voor nieuwe oprit is in zicht
  PREMIUM
  Meise

  Oprit A12 bij Planten­tuin gaat (binnenkort al) dicht als proefpro­ject, plek voor nieuwe oprit is in zicht

  Dat de oprit aan de Plantentuin op termijn toe zal gaan, weten we al langer. Maar om de gevaarlijke kruising met het fietspad er sneller op te lossen, gaat de oprit vervroegd - als proefproject - dicht. Oppositiepartij LB+ vindt dat er betere opties waren om de situatie veiliger te maken voor fietsers. Ondanks dat gemeenteraadslid Tom Heyvaert (LB+) er zelf al drie maal is aangereden op de fiets, is hij geen voorstander. “Dit zal de verkeersdruk in het centrum opvoeren”, klinkt het.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Fietsersbond en familie verzamelen na ongeval Andreas aan gevaarlijke oprit A12: “Moet er eerst een dode vallen?”
  PREMIUM
  Meise

  Fietsers­bond en familie verzamelen na ongeval Andreas aan gevaarlij­ke oprit A12: “Moet er eerst een dode vallen?”

  Exact twee weken nadat Andreas (17) er de lucht in gekatapulteerd werd, verzamelden familie van de jonge wielrenner samen met de Fietsersbond vanochtend aan de oprit van de A12 in Meise met een duidelijke boodschap: er moet iets gebeuren aan de gevaarlijke verkeerssituatie bij de oprit. “Het is een chaotische situatie. De baan wordt steeds drukker en dus is meer veiligheid meer dan ooit nodig. Of moet er eerst een dode vallen?”
 2. Wielercarrière van Andreas (17) is na ongeval nog niet voorbij: “Wat uitslag ook wordt, zijn eerste wedstrijd zal zijn mooiste ooit zijn”
  PREMIUM
  Wemmel/Meise

  Wielercar­riè­re van Andreas (17) is na ongeval nog niet voorbij: “Wat uitslag ook wordt, zijn eerste wedstrijd zal zijn mooiste ooit zijn”

  Kris Van den Broeck (50) zag zijn zoon Andreas (17) voor zijn ogen de lucht in vliegen. Toen hij van Wemmel richting Meise fietste – om met een vriend te gaan trainen – werd hij gegrepen door een auto uit de tegenovergestelde richting die de oprit aan de A12 opreed. “Ik heb hem zelf de eerste zorgen kunnen geven en nu hij erdoor is, doet dat deugd. Ik had het niet anders gewild”, vertelt Kris na. “Andreas leverde nog maar eens het bewijs van het nut van een fietshelm.” Andreas is het zevende slachtoffer sinds 2015 dat op dat punt gewond raakte.