Het Gemeenteplein in Wolvertem.
Volledig scherm
Het Gemeenteplein in Wolvertem. © Dieter Nijs

Problematiek hangjongeren blijft aanslepen in Meise: “Drugs, geluidsoverlast en vandalisme: het is genoeg geweest”

MeisePolitiezone Kapelle-op-den-Bos-Londerzeel-Meise kreeg vorig jaar tal van klachten binnen over hangjongeren. Buurtbewoners klaagden over samenscholingen van grote groepen jongeren, zowel overdag als ’s nachts. Nu, een jaar later, blijkt dat de problematiek nog steeds aanwezig is. Volgens burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) is de gemeente, in samenwerking met de lokale politie, volop bezig met het dossier. 

 1. Daling van aantal besmettingen in Meise op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Meise op dinsdag 20 oktober

  In Meise zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 19. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 137 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Meise op 698 te liggen. Omdat Meise meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Huisartsentekort in Vlaamse rand stijgt tot nijpend probleem in 2025: “Er moet dringend ingegrepen worden. Door de opleidingen én overheden”
  PREMIUM
  Regio

  Huisartsen­te­kort in Vlaamse rand stijgt tot nijpend probleem in 2025: “Er moet dringend ingegrepen worden. Door de opleidin­gen én overheden”

  Het huisartsentekort in de rand rond Brussel swingt de pan uit. Momenteel zijn er in Vilvoorde 21 huisartsen aan de slag, in plaats van 40. In 2025 zullen het er nog amper 14 zijn. In Machelen is het het ergst gesteld: een tekort van 57%. Veel huisartsen voerden intussen al een patiëntenstop in. Wie kan dit steeds groter wordende probleem oplossen? Onze reporter legde haar oor te luister bij drie huisartsen bij wie het water nu al aan de lippen staat, en die een nog veel grotere tsunami op zich zien afkomen. “Straks blijven er slechts twee huisartsen over in mijn gemeente. En wat dan?”, waarschuwt dokter Huylebroeck.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?