De plantentuin in Meise.
Volledig scherm
PREMIUM
De plantentuin in Meise. © Marc Baert

Op huizenjacht in... Meise: “Plantentuin, ruime woningen en veel faciliteiten zijn ongelooflijke troeven van deze randgemeente”

meiseOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale makelaar. Deze week: Meise, dat in vogelvlucht op 13 km van Brussel ligt en vooral bekend is van de Nationale Plantentuin. Meer huizenjachten vind je in ons dossier.

 1. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel, Zaventem
 2. Prinses Delphine, Metejoor en Lotte Vanwezemael in Kasteel Diepensteyn voor Warme William
  PREMIUM

  Prinses Delphine, Metejoor en Lotte Vanweze­mael in Kasteel Diepen­steyn voor Warme William

  Er was hoog bezoek in Steenhuffel op woensdagnamiddag. Warme WIlliam koos Kasteel Diepensteyn om de campagne #binnenstebuiten te lanceren. Dit ging gepaard met de nodige toeters en bellen en belangrijke genodigden. Lotte Vanwezemael, ambassadrice van Warme William, bracht onder meer Prinses Delphine, Metejoor en Joffrey Anane mee. Dit zijn de coaches die elk voor hun kunsttak hun schouders onder #binnenstebuiten steken. “Kunst heeft me altijdaan geholpen om m’n gevoelens zonder woorden te uiten.”
  Steenhuffel
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.