Nu pas is het tellen begonnen in het kieskanton Meise.
Volledig scherm
Nu pas is het tellen begonnen in het kieskanton Meise. © Lukas

Ook computerproblemen in kieskanton Meise: “Nu pas beginnen tellen”

Door een panne van het computersysteem is ook in het kantonhoofdkantoor in het administratief centrum van Meise momenteel nog geen enkele stem geteld.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Meise op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Meise op maandag 19 oktober

  In Meise zijn er op één dag 19 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 121 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Meise komt dat getal nu op 616 te liggen. Meise heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Daling van aantal besmettingen in Meise op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Meise op dinsdag 20 oktober

  In Meise zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 19. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 137 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Meise op 698 te liggen. Omdat Meise meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Nieuw circulatieplan doet opnieuw stof opwaaien, meerderheid blijft overtuigd: “Geef het participatietraject wat tijd”
  Meise

  Nieuw circulatie­plan doet opnieuw stof opwaaien, meerder­heid blijft overtuigd: “Geef het participa­tie­tra­ject wat tijd”

  De oppositie heeft maandagavond gevraagd aan de meerderheid om het participatieproject voor het nieuwe circulatieplan voor de dorpskernen in Meise ‘on hold’ te zetten, maar dat gaat de meerderheid niet doen. Wel zal de vorige stap opnieuw doorlopen worden, in de hoop een optie te vinden die wél op voldoende draagkracht kan rekenen bij de Meisenaars. “Het is de eerste keer dat de politiek hier een participatietraject doorloopt. We geven het de tijd en herziening die nodig is”, verdedigt de meerderheid hun beslissing.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen