Het parket Halle-Vilvoorde opende een onderzoek naar milieu- en stedenbouwkundige misdrijven tegen Stephex en eigenaar Stephan Conter.
Volledig scherm
PREMIUM
Het parket Halle-Vilvoorde opende een onderzoek naar milieu- en stedenbouwkundige misdrijven tegen Stephex en eigenaar Stephan Conter. © Tomas Sisk / Photo News

Onderzoek naar steenrijke paardenhandelaar die verkoopt aan Gates en Springsteen: “Hij denkt dat hij overal mee weg komt”

Meise/MerchtemAl bijna 20 jaar lang lapt Stephex Stables, een van de beroemdste commerciële paardenstallen ter wereld, tal van regels aan zijn laars, zo blijkt uit tientallen pv’s, en documenten die onze redactie kon inkijken. “Tot wel twee keer per dag vliegt de helikopter hier boven onze woonwijk. Het lawaai is verschrikkelijk”, klinkt het bij de buren. Het parket is een onderzoek gestart tegen het bedrijf en de eigenaar Stephan Conter.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Na 40 jaar keurt gemeenteraad Londerzeel unaniem nieuw RUP goed: “Hoogbouw beperken en zoveel mogelijk groen behouden”
  PREMIUM
  Londerzeel

  Na 40 jaar keurt gemeente­raad Londerzeel unaniem nieuw RUP goed: “Hoogbouw beperken en zoveel mogelijk groen behouden”

  Veertig jaar lang lag het op de plank, maar sinds gisteravond is het nieuwe Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) Woonlagen door de gemeenteraad goedgekeurd. Het RUP dicteert enkele bouwschriften in de gemeente, zoals gebouwen in dorpskernen die nu tot vier bouwlagen hoog mogen worden en de mogelijkheid voor extra groen in de centra. Coalitie en oppositie gooiden met bloemetjes naar elkaar. “Dit plan wordt gedragen door iedereen”, zegt een gelukkige Leen Van Aken (Groen), schepen voor omgeving.