oprit van A12 in Meise is afgesloten
Volledig scherm
oprit van A12 in Meise is afgesloten © Marc Baert

Na enkele keren uitstel is deze oprit dicht

meiseKies een andere oprit naar de A12 richting Brussel dan die in Meise want die gaat voor minstens een paar maanden -en wellicht voor altijd- dicht.

 1. Op huizenjacht in... Haacht: “Prijsstijging van Leuven wordt gevolgd, maar nabijheid van drie grote steden is belangrijke troef”
  PREMIUM
  Haacht

  Op huizen­jacht in... Haacht: “Prijsstij­ging van Leuven wordt gevolgd, maar nabijheid van drie grote steden is belangrij­ke troef”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Het Laatste Nieuws gaat elke week op onderzoek. Deze week: Haacht, een gemeente tussen Brussel, Leuven en Mechelen waar zowel jong als oud hun gading kunnen vinden. Lees meer over vastgoed in Vlaams-Brabant in ons dossier.
 2. HO Wolvertem Merchtem en trainer Vicky Carleer hopen eind januari weer te kunnen spelen: “De ploeg nu zo goed als mogelijk klaarstomen voor herstart. Wanneer die ook is.”
  voetbal derde nationale A

  HO Wolvertem Merchtem en trainer Vicky Carleer hopen eind januari weer te kunnen spelen: “De ploeg nu zo goed als mogelijk klaarsto­men voor herstart. Wanneer die ook is.”

  In normale tijden had Wolvertem Merchtem dit weekend Tempo Overijse partij gegeven in competitieverband. Maar aangezien het toch nog eerder onzekere tijden zijn, proberen veel ploegen zich nu mits oefenmatchen klaar te stomen voor het laatste weekend van januari. Of er dan ook effectief gevoetbald gaat worden, is natuurlijk de hamvraag. Zo ook voor trainer Vicky Carleer.
 3. Wielercarrière van Andreas (17) is na ongeval nog niet voorbij: “Wat uitslag ook wordt, zijn eerste wedstrijd zal zijn mooiste ooit zijn”
  PREMIUM
  Wemmel/Meise

  Wielercar­riè­re van Andreas (17) is na ongeval nog niet voorbij: “Wat uitslag ook wordt, zijn eerste wedstrijd zal zijn mooiste ooit zijn”

  Kris Van den Broeck (50) zag zijn zoon Andreas (17) voor zijn ogen de lucht in vliegen. Toen hij van Wemmel richting Meise fietste – om met een vriend te gaan trainen – werd hij gegrepen door een auto uit de tegenovergestelde richting die de oprit aan de A12 opreed. “Ik heb hem zelf de eerste zorgen kunnen geven en nu hij erdoor is, doet dat deugd. Ik had het niet anders gewild”, vertelt Kris na. “Andreas leverde nog maar eens het bewijs van het nut van een fietshelm.” Andreas is het zevende slachtoffer sinds 2015 dat op dat punt gewond raakte.