Nieuwe borstelmachine voor gemeente Meise. Medewerkers van de gemeente, burgemeester Gerda Van den Brande en schepen Jonathan De Valck.
Volledig scherm
Nieuwe borstelmachine voor gemeente Meise. Medewerkers van de gemeente, burgemeester Gerda Van den Brande en schepen Jonathan De Valck. © repro Marc Baert

Meise verwelkomt nieuwe veegmachine

MeiseBurgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) en schepen voor Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA) wachtten de nieuwe borstelmachine op. Deze recente aankoop is weloverwogen en moet zowat elke werkdag aan het werk gaan om de gemeente proper te houden.

 1. DéFI wil Vlaamse Rand bij Brussel inlijven: “Dit is een oorlogsverklaring aan Vlaanderen”
  Vlaamse Rand
  13

  DéFI wil Vlaamse Rand bij Brussel inlijven: “Dit is een oorlogsver­kla­ring aan Vlaanderen”

  Uitspraken van DéFI-voorzitter François De Smet zijn bij Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) in het verkeerde keelgat geschoten. De Smet zegt in een interview met de Franstalige krant La Capitale voorstander te zijn van een geografische uitbreiding van Brussel. Slootmans noemt het een oorlogsverklaring. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zegt DéFI het plezier niet te gunnen om aandacht aan de uitspraak te schenken.
 2. KOBOS-directeur Kristien Druyts gaat praktijkcommissie rond nieuwe eindtermen 2de en 3de graad secundair onderwijs leiden
  Kapelle-op-den-Bos

  KO­BOS-directeur Kristien Druyts gaat praktijk­com­mis­sie rond nieuwe eindtermen 2de en 3de graad secundair onderwijs leiden

  Kristien Druyts, pedagogisch directeur van het katholiek secundair onderwijs in Kapelle-op-den-Bos (KOBOS), is door de Vlaamse regering aangesteld om de praktijkcommissie rond de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad in het secundair onderwijs te leiden. “We hebben die update nodig, in het belang van onze jongeren”, aldus Druyts.
 3. Padel is hipper dan ooit tevoren: op deze 6 plaatsen kan je de sport beoefenen
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Padel is hipper dan ooit tevoren: op deze 6 plaatsen kan je de sport beoefenen

  Padel - een mix tussen tennis en squash - is de afgelopen maanden hipper geworden dan nooit tevoren. Met een goede reden: lopen of fietsen in groep mag nog steeds niet, en indoor tennissen evenmin. Ook in het Pajottenland en de Zennevallei zijn padelterreinen aan hun opmars bezig. Veel sportclubs hebben er eentje, andere zijn volop bezig met de voorbereidingen ervan. Om het allemaal wat duidelijker te maken voor u, lijsten we hier even op waar je wel alvast coronaproof een balletje kan slaan.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis