politierechtbank Vilvoorde
Volledig scherm
politierechtbank Vilvoorde © Marc Baert

Man staat terecht in politierechtbank voor 8e veroordeling, maar vraag zich af waarom. “Ik heb toch nog nooit een ongeval gehad.”

 1. Derde minder ongevallen tijdens lockdownjaar 2020 maar opnieuw stijging na invoering lossere maatregelen
  Kortrijk/Kuurne/Lendelede

  Derde minder ongevallen tijdens lockdown­jaar 2020 maar opnieuw stijging na invoering lossere maatrege­len

  Corona en de beperkende maatregelen die daarmee gepaard gingen, hadden onmiskenbaar een invloed op de interventiecijfers van de hulpdiensten. Voor het aantal ongevallen in de politiezone Vlas is dat niet anders. Maar ten opzichte van 2019, het laatste ‘normale’ jaar, valt de verwachte stijging in lossere tijden nog mee. Opmerkelijk: het aantal ongevallen met elektrische fietsen daalt voor het eerst.
 2. “Als je te snel rijdt, zie je minder”: nieuwe campagne tegen overdreven snelheid gestart op plaats waar Aïsha (15) twaalf jaar geleden het leven liet
  PREMIUM
  Schoten

  “Als je te snel rijdt, zie je minder”: nieuwe campagne tegen overdreven snelheid gestart op plaats waar Aïsha (15) twaalf jaar geleden het leven liet

  Met een nieuwe campagne gericht op overdreven snelheid hopen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de Vlaamse overheid en de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) bestuurders te overtuigen zich aan de maximum toegelaten snelheid te houden. “Ik hoop dat het helpt, want verantwoordelijkheid in het verkeer is zo belangrijk”, aldus Jente Wagemans (28), broer van Aïsha (15) die in 2009 overleed in Schoten.
 1. Hilde en Karine doen mee en spreken uit ervaring: “Modeshow voor vrouwen met kanker is een prachtig initiatief!”
  PREMIUM
  londerzeel, lokeren

  Hilde en Karine doen mee en spreken uit ervaring: “Modeshow voor vrouwen met kanker is een prachtig initiatief!”

  Gemeente Londerzeel organiseert voor de tweede keer een modeshow voor vrouwen die geconfronteerd worden met kanker en hun vriendinnen. In 2016 was er al een eerste editie van deze modeshow. Deze tweede editie is niet enkel voor vrouwen met borstkanker, maar voor álle vrouwen die geconfronteerd worden met kanker. Het wordt bovendien een modeshow voor én door vrouwen met kanker, want bijna alle modellen zijn sterke vrouwen die geconfronteerd werden of worden met kanker.
 2. Hoogste aantal dodelijke verkeersslachtoffers sinds 2016: drie families getuigen over hun verlies
  PREMIUM

  Hoogste aantal dodelijke verkeers­slacht­of­fers sinds 2016: drie families getuigen over hun verlies

  Op zes maanden tijd stierven 109 mensen in het verkeer, het hoogste aantal in vijf jaar. Maar 109 doden betekent ook 109 families die hun geliefde nooit meer zullen terugzien. Drie families getuigen over die vreselijke dag waarop ze hun geliefde verloren en de leegte die achterblijft na het verkeersongeval. “Het eerste dat die chauffeur zei toen hij uitstapte was: ‘Ik heb er niks mee te maken’. Als ik hem ooit tegenkom, ik zou me niet kunnen beheersen”, zegt een nabestaande.