Meisenaar op kot in Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Meisenaar op kot in Leuven © Marc Baert

John Heymans (24) de volgende Belgische trots op de Olympische spelen?

Meise, leuvenVandaag gaan we op bezoek bij Meisenaar John Heymans (24). Hij is al twee keer Belgisch kampioen atletiek 5.000 meter lopen op de piste en werd voor het indoor WK genekt door een blessure aan zijn kuit. “Ik durf niet goed hopen voor deze zomer. Maar mijn droom is te lopen op de Olympische spelen. Ik heb nog even tijd.”

 1. RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisbereide kaneelrollen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisberei­de kaneelrol­len

  In februari opende ‘Have a Roll’ de deuren in Elsene. En dat bleek meteen een razend succes: dagelijks staan heel wat mensen geduldig in de rij voor de verse kaneelrollen. Het overtrof zelfs de verwachtingen van mede-eigenaar Dennis Van Peel (27), die twee jaar geleden de eerste vestiging opende in Antwerpen. Maar wat maakt de zoete lekkernijen zo populair? Wij gingen langs om het zelf uit te testen.
  Brussel
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Spoorwerken op en rond Jan Bogaertsbrug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelijke geluidshinder

  Spoorwer­ken op en rond Jan Bogaerts­brug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelij­ke geluidshin­der

  Vanaf maandag 27 maart start spoorwegbeheerder Infrabel met werken aan de spoorinfrastructuur in Kapelle-op-den-Bos. Ze vernieuwen de dwarsliggers en spoorstaven op de Jan Bogaertsbrug en ter hoogte. van de Moststraat. Ook de stukken spoor voor en achter de brug worden vernieuwd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen, aldus Infrabel.
  Kapelle-op-den-Bos
 2. Oppositie gekant tegen “peperduur prestigeproject” rond bibliotheek: “Torenhoge kosten voor volgende legislatuur”
  PREMIUM

  Oppositie gekant tegen “peperduur prestige­pro­ject” rond biblio­theek: “Torenhoge kosten voor volgende legisla­tuur”

  De nieuwe bestemming voor de brandweerkazerne stond deze week op de agenda van de gemeenteraad. De gemeente wil de site heruitvinden als vrijetijdssite met bibliotheek en trekt in eerste instantie al 3 miljoen euro uit voor de werken. Oppositiepartijen N-VA en Pro1840 stemden tegen. “Dit is een rare cadeau voor de volgende bestuursploeg”, zegt Gerda Verhulst (N-VA)
  Londerzeel
 3. VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?
  Pajottenland

  VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?

  Weet jij alles over het wel en wee in het Pajottenland? Heb je zin om op zoek te gaan naar menselijke verhalen in Asse, Merchtem, Ternat, Dilbeek en Beersel? Weet jij waarover er gepraat wordt aan de cafétoog in Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Opwijk? Maar heb jij ook oog voor de sociale problematieken in een stad als Halle? Klik dan hier, stel je kandidaat en wie weet ben jij de reporter die wij zoeken om onze HLN redactie te versterken!
  Merchtem