Sportpoint Meise Wolvertem vraagt wel een Covid Safe Test: links op de foto verantwoordelijke Johan Peeters.
Volledig scherm
Sportpoint Meise Wolvertem vraagt wel een Covid Safe Test: links op de foto verantwoordelijke Johan Peeters. © Marc Baert

Iedereen welkom bij Sportpoint Wolvertem... maar alleen met coronapasje: “Het mag niet nee, maar onze klanten zijn ons heel dankbaar”

wolvertem (Meise)Het mag eigenlijk niet, maar bij Sportpoint in Wolvertem nemen ze al een maand lang hun eigen maatregelen tegen corona: “Iedere klant die hier binnen wil komen is welkom, maar alleen als hij of zij een Covid Safe Ticket (CST) kan voorleggen”, zegt verantwoordelijke Johan Peeters (48). 

 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.