Sportpoint Meise Wolvertem vraagt wel een Covid Safe Test: links op de foto verantwoordelijke Johan Peeters.
Volledig scherm
Sportpoint Meise Wolvertem vraagt wel een Covid Safe Test: links op de foto verantwoordelijke Johan Peeters. © Marc Baert

Iedereen welkom bij Sportpoint Wolvertem... maar alleen met coronapasje: “Het mag niet nee, maar onze klanten zijn ons heel dankbaar”

wolvertem (Meise)Het mag eigenlijk niet, maar bij Sportpoint in Wolvertem nemen ze al een maand lang hun eigen maatregelen tegen corona: “Iedere klant die hier binnen wil komen is welkom, maar alleen als hij of zij een Covid Safe Ticket (CST) kan voorleggen”, zegt verantwoordelijke Johan Peeters (48). 

  1. Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

    Bevestigd: burgemees­ters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

    De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.