75.000 euro minder belastingen en huurgelden.
Volledig scherm
75.000 euro minder belastingen en huurgelden. © shutterstock

Gemeenteraad schorst verschillende belastingen, retributies en huurgelden

MeiseDe gemeenteraad van Meise keurde de schorsing van een aantal belastingen, retributies, huur- en inschrijvingsgelden goed. Zo wil men de middenstand en verenigingen een extra steun geven naast alle andere maatregelen. De schorsing geldt minstens voor de periode november, december en januari.

 1. Residentie niet erkend, dus krijgen 200 bejaarden geen vaccin in hun serviceflat: “Hele operatie om hen één voor één naar vaccinatiecentrum te krijgen”
  PREMIUM
  Wemmel

  Residentie niet erkend, dus krijgen 200 bejaarden geen vaccin in hun service­flat: “Hele operatie om hen één voor één naar vaccinatie­cen­trum te krijgen”

  Terwijl zowat alle rusthuis- en serviceflatbewoners in Vlaanderen ondertussen al hun eerste prikje gekregen hebben, moeten de 200 bewoners van Residentie Geurts in Wemmel binnenkort één voor één naar een vaccinatiecentrum voor hun vaccin. De serviceflats zijn immers niet erkend, waardoor ze buiten de vaccinatiecampagne van de rusthuizen vallen. “Dit kost ons zoveel moeite, had men nu niet voor één keer een uitzondering kunnen maken?”, klinkt het daar.
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch