Vlnr: oppositieleden Tomas Van Beersel (LB+) - Tom Heyvaert (LB+) - Ruben Algaba (LB+) - Benny Moons (CD&V) - Geert Cleymans (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: oppositieleden Tomas Van Beersel (LB+) - Tom Heyvaert (LB+) - Ruben Algaba (LB+) - Benny Moons (CD&V) - Geert Cleymans (CD&V). © repro Marc Baert

Gekibbel rond circulatieplan centrum Meise nog niet voorbij: “Schepen kiest lukraak mensen uit die feedback mogen geven”

meiseHet circulatieplan voor Meise centrum zou stilaan gaan landen. Oppositiepartij LB+ hoopte nog om het participatiegegeven weer open te trekken, maar dat voorstel werd weggestemd tijdens de gemeenteraad. Momenteel buigt het studiebureau zich nog  — normaal gezien voor een laatste keer — over het plan en geeft vervolgens advies. “We gaan niet nog eens terugkoppelen, nu moeten er vooral knopen worden doorgehakt”, zegt schepen Marie-Jeanne Thaelemans.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Eindelijk oplossing in zicht voor sluikstort aan carpoolparking Meise? “Hij ligt er al jaren schandalig bij”
  meise

  Eindelijk oplossing in zicht voor sluikstort aan carpoolpar­king Meise? “Hij ligt er al jaren schandalig bij”

  De gemeente Meise zit al jaren met de handen in het haar over de carpoolparking tussen de Nieuwelaan en de A12. Er wordt voortdurend gesluikstort en vrachtwagens parkeren er in de wilde weg. De gemeente wijst nu met de beschuldigende vinger in de richting van Agentschap Wegen en Verkeer, die bevoegd zijn voor de parking. Nu ligt er eindelijk een plan op de tafel: een herinrichting en een politiereglement. Is er dan toch beterschap op komst?
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek