Francis Heymans, buurtbewoner en een van de trekkers van het actiecomité.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis Heymans, buurtbewoner en een van de trekkers van het actiecomité. © Margo Koekoekx

Conflict tussen buurt en Agroservice over geuroverlast raakt maar niet opgelost: omgevingsvergunning voor lagune met meststoffen tijdelijk geschorst

meiseHeel wat buurtbewoners van Rossem (Meise) klagen al twee jaar over overlast van geurhinder en zwaar verkeer. Ze wijzen met de vinger naar Agroservice, het loonwerkersbedrijf dat er al meer dan 30 jaar aan de slag is. 2 jaar geleden werd er een lagune geïnstalleerd om plantaardige mest in op te slaan en sindsdien vallen de klachten met bakken uit de lucht. Intussen is de omgevingsvergunning van die lagune tijdelijk geschorst. “Wij werken hier dag in dag uit en merken veel minder geurhinder sinds de biofilter”, reageert Sonja Maes van Agroservice. 

 1. Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!
  PREMIUM
  Wemmel, asse, pepingen, Roosdaal, Vilvoorde, Overijse, Grimbergen, steenokkerzeel, zaventem, Dilbeek, halle

  Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!

  Op zondag 9 mei vieren we Moederdag. Zeker in coronatijden is het belangrijk om je mama eens goed in de watten te leggen. Heel wat lokale handelaars leveren hun producten aan huis en kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Wij lijsten voor jou de 10 leukste lokale cadeautips op. Zo kan je jouw moeder in de bloemetjes zetten, haar een rustmoment gunnen of van lekkers voorzien! Voor elke mama wat wils.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op