gemeenteraad Meise: Tom Heyvaert
Volledig scherm
PREMIUM
gemeenteraad Meise: Tom Heyvaert © Marc Baert

Aftredende schepenen geven burgemeester veeg uit de pan op gemeenteraad: “Leiderschap is totaal zoek”

meiseHet is de eerste gemeenteraad sinds de nieuwe coalitie in Meise. Daarbij klinken pittige afscheidsredes en leggen vier nieuwe schepenen hun eed af. Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) en schepen Jonathan De Valck (N-VA) blijven op post. 

 1. Hoe wateroverlast de druppel was die emmer deed overlopen en leidde tot coalitiewissel in Meise: “Hier woningen bouwen zou asociaal zijn”
  PREMIUM
  Meise

  Hoe waterover­last de druppel was die emmer deed overlopen en leidde tot coalitie­wis­sel in Meise: “Hier woningen bouwen zou asociaal zijn”

  N-VA, de partij van burgemeester Gerda Van den Brande, diende een motie van wantrouwen in en vormt nu een nieuwe coalitie met oppositiepartij LB+. De hoofdreden voor die wissel van de macht blijkt de onenigheid over de haalbaarheid van het woonproject Tussenveld, nadat de woningen aan Heimbeekveld vier keer in korte tijd getroffen werden door wateroverlast. “Wie een beetje voortschrijdend inzicht heeft, ziet dat je aan Tussenveld geen extra woningen kan bouwen”, aldus de burgemeester.
 1. ‘Snoep of je leven’ in Meise
  meise

  ‘Snoep of je leven’ in Meise

  In Meise willen verschillende bewoners de traditie rond Halloween wat nieuw leven inblazen. “We zijn wat gepakt in snelheid maar door de verschillende vragen om wat rond Halloween te doen, kunnen we alleen maar oproepen om zoveel mogelijk huizen te versieren en wat lekkers voor kinderen klaar te leggen”, zegt Jörgen Noens van Meise Schenkt. Zij zagen de tijd niet meer om een grootschalige actie op te zetten, maar roepen via sociale media wel op om de woningen te versieren en een duidelijk lichtje aan de deur of het raam te zetten wanneer kinderen mogen aanbellen voor ‘snoep of je leven’. De kinderen kunnen zich dan zo griezelig mogelijk verkleden en weten waar ze aan de bel mogen trekken.
 2. Opnieuw ‘coup’ in gemeente, burgemeester Meise stelt nieuwe coalitie voor: “Vertrouwen tussen coalitiepartners was helemaal weg”
  meise

  Opnieuw ‘coup’ in gemeente, burgemees­ter Meise stelt nieuwe coalitie voor: “Vertrouwen tussen coalitie­part­ners was helemaal weg”

  Meise gaat verder met een nieuw gemeentebestuur. Zowel N-VA, LB+ als de 2 onafhankelijken dienen samen een constructieve motie van wantrouwen in. Gerda Van den Brande (N-VA) blijft burgemeester en krijgt in de toekomst bijstand van twee schepenen uit de N-VA fractie en drie schepenen van LB+. “Beide fracties hebben mekaar gevonden op verschillende inhoudelijke dossiers”, aldus de burgemeester. Hierdoor belanden Samen Anders en Pro in de oppositie, terwijl ze deze legislatuur nog begonnen in de meerderheid.