De organisatie van de Hawaifuif.
Volledig scherm
De organisatie van de Hawaifuif. © Baert Marc

Adieu Hawaifuif, welkom zomerbar: jeugdhuis en Chiro beperken nachtlawaai met nieuw concept

Al ruim dertig jaar is de Hawaifuif een begrip in het centrum van Meise. Al die jaren kon er tot 3 uur gefeest worden, maar daar komt zaterdag verandering in. Jeugdhuis Knodde en de Chiro van Meise kiezen voor een nieuw concept: de Hawai Open Air. De deuren openen al om 14 uur en om middernacht gaat de muziek uit en draait de organisatie de tapkranen dicht. “Hiermee beperken we het nachtlawaai”, klinkt het.

 1. De coronacijfers in Meise van donderdag 1 oktober

  De coronacij­fers in Meise van donderdag 1 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Meise minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 46. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Meise op 234 te liggen. Omdat Meise meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën