Dit woonuitbreidingsgebied wordt mogelijk aangesneden om 296 sociale wooneenheden te bouwen.
Volledig scherm
Dit woonuitbreidingsgebied wordt mogelijk aangesneden om 296 sociale wooneenheden te bouwen. © rv

Actiecomité zamelt geld in om komst sociale woningen juridisch aan te vechten

MeiseHet actiecomité Red Onze Eversemse Velden in Meise is met een geldinzamelingsactie gestart in de hoop de mogelijke komst van 296 sociale wooneenheden juridisch aan te vechten. Met het ingezamelde geld willen de omwonenden een advocaat gespecialiseerd in omgevingsrecht in de arm nemen. “We zijn bereid om te vechten voor het behoud van de resterende open ruimte en de leefbaarheid in de wijk.”

 1. Niet-essentiële winkels lijden onder afsprakenregel: “Openingsweek was superleuk. Maar werken op afspraak werkt totaal niet”
  PREMIUM
  Londerzeel

  Niet-essentiële winkels lijden onder afspraken­re­gel: “Openings­week was superleuk. Maar werken op afspraak werkt totaal niet”

  Vanaf 29 maart moet je bij niet-essentiële winkels op afspraak werken. Bij veel winkels werd al snel pijnlijk duidelijk dat die beslissing zou resulteren in een omzet van slechts 40%. Wij gingen langs bij Green Dresscode in Londerzeel, een gloednieuwe ecologische kledingwinkel. Een week open en een week op afspraak: “Ik kan zelfs geen omzetverlies aantonen om in aanmerking te komen voor steun.”
 2. Burgemeester onder de indruk van de 750 verzamelde handtekeningen tegen het voorlopige mobiliteitsplan: “Uitgestoken hand van WARM Merchtem aanvaard”
  Merchtem

  Burgemees­ter onder de indruk van de 750 verzamelde handteke­nin­gen tegen het voorlopige mobili­teits­plan: “Uitgesto­ken hand van WARM Merchtem aanvaard”

  Mobiliteitsschepen Lien Casier (CD&V-plus) en burgemeester Maarten Mast (Lijst1785) hebben deze week een vertegenwoordiger van WARM Merchtem ontvangen. Het actiecomité verzamelde tientallen inwoners die zich niet kunnen vinden in het voorlopige mobiliteitsplan van de gemeente. Dat resulteerde in meer dan 750 handtekeningen onder het bezwaarschrift. Burgemeester Mast zegt open te staan voor aanpassingen.
 3. Supporters van marathon voor goede doel krijgen coronaboete: “Kan politie geld van boetes niet wegschenken?”
  PREMIUM
  Meise

  Supporters van marathon voor goede doel krijgen coronaboe­te: “Kan politie geld van boetes niet wegschen­ken?”

  Dertig mensen die voor Anton D’hooge (25) kwamen supporteren, tijdens zijn marathon voor het goede doel, hebben een coronaboete gekregen. Ze stonden te dicht bij elkaar langs het parcours en droegen niet allemaal een mondmasker. De politie betreurt dat er boetes uitgedeeld moesten worden. “Maar we kunnen helaas geen uitzonderingen maken, hoe mooi het initiatief ook is.”
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel