Pagadder schrijft en tekent mee voor #zorgbrieven Meise Schenkt
Volledig scherm
Pagadder schrijft en tekent mee voor #zorgbrieven Meise Schenkt © repro Dieter Nijs

14 brievenbussen wachten op jouw kaartje, tekening of warme wensen

meiseMeise Schenkt roept voor het tweede jaar op rij op tot het schrijven van zorgbrieven. Brieven of kaartjes die bezorgd worden aan mensen die eenzaam zijn, die wat extra steun kunnen gebruiken, weinig familie over hebben en dergelijke. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisbereide kaneelrollen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisberei­de kaneelrol­len

  In februari opende ‘Have a Roll’ de deuren in Elsene. En dat bleek meteen een razend succes: dagelijks staan heel wat mensen geduldig in de rij voor de verse kaneelrollen. Het overtrof zelfs de verwachtingen van mede-eigenaar Dennis Van Peel (27), die twee jaar geleden de eerste vestiging opende in Antwerpen. Maar wat maakt de zoete lekkernijen zo populair? Wij gingen langs om het zelf uit te testen.
  Brussel
 1. Met ‘Mijn kind, de school en ik’ ondersteunt de gemeente anderstalige ouders van kleuters

  Met ‘Mijn kind, de school en ik’ onder­steunt de gemeente anderstali­ge ouders van kleuters

  Met het traject ‘Mijn kind, de school en ik’ wil de Gemeente Londerzeel anderstalige ouders handvatten bieden om hun kinderen te begeleiden bij een succesvolle schoolloopbaan. “We trachten hiermee de ouders mee klaar te stomen voor het onderwijs van het kind”, duidt burgemeester Conny Moons (LWD). “Zo willen we een positieve leercurve van het kind in de hand werken door de ouder te vormen. Tegelijk is dit een oefenkans Nederlands voor de anderstalige ouder.”
  Londerzeel
 2. Oppositie gekant tegen “peperduur prestigeproject” rond bibliotheek: “Torenhoge kosten voor volgende legislatuur”
  PREMIUM

  Oppositie gekant tegen “peperduur prestige­pro­ject” rond biblio­theek: “Torenhoge kosten voor volgende legisla­tuur”

  De nieuwe bestemming voor de brandweerkazerne stond deze week op de agenda van de gemeenteraad. De gemeente wil de site heruitvinden als vrijetijdssite met bibliotheek en trekt in eerste instantie al 3 miljoen euro uit voor de werken. Oppositiepartijen N-VA en Pro1840 stemden tegen. “Dit is een rare cadeau voor de volgende bestuursploeg”, zegt Gerda Verhulst (N-VA)
  Londerzeel