1. Na 40 jaar keurt gemeenteraad Londerzeel unaniem nieuw RUP goed: “Hoogbouw beperken en zoveel mogelijk groen behouden”
  PREMIUM
  Londerzeel

  Na 40 jaar keurt gemeente­raad Londerzeel unaniem nieuw RUP goed: “Hoogbouw beperken en zoveel mogelijk groen behouden”

  Veertig jaar lang lag het op de plank, maar sinds gisteravond is het nieuwe Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) Woonlagen door de gemeenteraad goedgekeurd. Het RUP dicteert enkele bouwschriften in de gemeente, zoals gebouwen in dorpskernen die nu tot vier bouwlagen hoog mogen worden en de mogelijkheid voor extra groen in de centra. Coalitie en oppositie gooiden met bloemetjes naar elkaar. “Dit plan wordt gedragen door iedereen”, zegt een gelukkige Leen Van Aken (Groen), schepen voor omgeving.
 1. Zelfrijdende wagen van Colruyt levert eerste boodschappen aan huis: “Dit smaakt naar meer”
  Londerzeel

  Zelfrijden­de wagen van Colruyt levert eerste boodschap­pen aan huis: “Dit smaakt naar meer”

  De zelfrijdende wagen van Colruyt Group, die sinds eind november in Londerzeel op de openbare weg rijdt, heeft dinsdag voor het eerst boodschappen aan huis geleverd. De klant, die de boodschappen via Collect&Go bestelde, kon haar levering makkelijk uit het onbemande wagentje halen, waarna het zijn route verder zette. In totaal levert het wagentje dinsdag boodschappen bij drie klanten.
 1. Samen1745 officieel gelanceerd: politieke beweging trapt werkjaar af
  Opwijk

  Samen1745 officieel gelanceerd: politieke beweging trapt werkjaar af

  De nieuwe politieke beweging samen1745 is officieel gelanceerd. Eind vorig jaar raakte bekend dat de CD&V- en Inzet-fracties zich zouden verenigingen in een nieuw project dat zich openstelt voor iedereen die geëngageerd is. Dit weekend werd een nieuwjaarsreceptie georganiseerd in Keet. De zaal liep helemaal vol en het evenement was meteen ook de start van het eerste werkjaar. Samen1745 wil de komende maanden thematafels organiseren. “We doen dit rond volgende onderwerpen”, klinkt het bij de organisatie. “Welzijn, zorg en samenleven; klimaat, milieu en energie; mobiliteit; wonen en ruimtelijke ordening en ten slotte jeugd, verenigingsleven en sport. Bij deze denkoefening, die later zal gebruikt worden om het verkiezingsprogramma uit te werken, betrekken we graag zo veel mogelijk geïnteresseerden.”
 1. Meise investeert 8 miljoen in gemeentelijke basisscholen, werken starten in 2024
  Meise

  Meise investeert 8 miljoen in gemeente­lij­ke basisscho­len, werken starten in 2024

  De geplande ingrijpende werken aan de gemeentelijke basisscholen De Leertuin en Rode krijgen stilaan vorm. De gemeenteraad nam op 16 januari 2023 kennis van de plannen en ook de aanvraag voor omgevingsvergunning werd ingediend. Deze werken kaderen in het masterplan schoolinfrastructuur en schoolbeleving. Voor de financiering kan het lokaal bestuur naast eigen middelen ook voor een groot deel gebruik maken van subsidies.
 2. Merchtemse zesdejaars leren dit jaar reanimeren
  Merchtem

  Merchtemse zesdejaars leren dit jaar reanimeren

  Het gemeentebestuur heeft beslist om alle zesdejaars van alle Merchtemse basisscholen een cursus reanimeren aan te bieden. De beslissing is een gevolg van een gezamenlijke vraag die de leerkrachten stelden tijdens een overlegvergadering. In totaal zullen 172 leerlingen van De Plataan, Ten Bos, Sint-Donatus, Ter Dreef en Rinkeling de twee uur durende cursus volgen. Daarbij leren ze het herkennen van een hartfalen en een persoon in nood, hoe ze contact moeten opnemen met noodcentrale 112, het starten van de reanimatie met borstcompressie en helpen bij een verstikking. Op het eind wordt een schriftelijke en praktische test afgenomen waarna de deelnemers het eerste getuigschrift levensreddend handelen krijgen.
 3. Supportersclub reageert aangeslagen nadat Club Brugge-supporter Koen (45) hartaanval krijgt in tribune: “We moesten zelf weg banen voor de hulpverleners”
  PREMIUM
  Diegem/Londerzeel

  Supporters­club reageert aangesla­gen nadat Club Brug­ge-supporter Koen (45) hartaanval krijgt in tribune: “We moesten zelf weg banen voor de hulpverle­ners”

  Bij de supportersclub van Club Brugge, ‘Diegem 66 Forever’, is iedereen diep onder de indruk nadat hun voorzitter Koen (45) uit Londerzeel donderdag in de tribune van STVV moest gereanimeerd worden. De man wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden, maar zou stabiel zijn. “Koen heeft al meerdere hartoperaties ondergaan en was eindelijk wat aan de beterhand. En nu gebeurt dit.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Joggende vrouw (62) gewurgd, verkracht en voor dood achtergelaten: “Zestien jaar bij de politie en zo’n beelden heb ik nog nooit gezien”
  Play

  Joggende vrouw (62) gewurgd, verkracht en voor dood achtergela­ten: “Zestien jaar bij de politie en zo’n beelden heb ik nog nooit gezien”

  “Hij trok mijn keel heel hard dicht. Het werd zwart voor mijn ogen. Op dat moment dacht ik: ‘Beseft hij wel dat hij me zo kan vermoorden?’” Dat vertelt ‘Christine’, een schuilnaam, aan FAROEK. In mei werd ze op klaarlichte dag het slachtoffer van een bijzonder gewelddadige aanval. Een onbekende man sloeg haar tijdens het joggen plots in elkaar en wurgde haar tot ze het bewustzijn verloor. Wat er daarna gebeurde, moest ze achteraf van de politie vernemen.
 1. “Mijn droom? Plasticsoep in zee helpen recycleren”: Caroline van recyclagebedrijf RAFF Plastics genomineerd als ‘Onderneemster van het jaar’
  PREMIUM
  Houthulst/Londerzeel

  “Mijn droom? Plastic­soep in zee helpen recycleren”: Caroline van recyclage­be­drijf RAFF Plastics genomi­neerd als ‘Onderneem­ster van het jaar’

  Caroline Van der Perre (44) van het Houthulstse recyclagebedrijf RAFF Plastics maakt kans op de titel ‘Onderneemster van het jaar’. Een West-Vlaamse tongval heeft ze niet want Caroline woont in Londerzeel waar ook de roots van het bedrijf liggen. “Ik rij met plezier naar de Westhoek om er samen met ons team verder te werken aan ons groeiend verhaal. Recycleren is hip en er is veel om te verwerken: van een botervlootje of tuinstoel naar een nieuwe grondstof.”