1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet
  Merchtem

  Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet

  Van de hemel naar de hel. Enkele dagen geleden stapten Henk Willocx en Christa Luypaert in het huwelijksbootje en beloofden ze elkaar trouw in goede en slechte tijden. En die laatste kwamen nu sneller dan gehoopt. Tijdens het hevige onweer dat over ons land trok, werd de tuin van het koppel omgevormd tot een grote poel. “Mijn kippen zijn verdronken en mijn vissen vond ik overal terug”, zucht hij. “Het is nu hopelijk duidelijk dat de verharding in het centrum moet stoppen, anders verhuis ik.”
 1. Na 30 jaar dan toch ontwikkelingen voor ARGO-site: “65% van het domein blijft groen”
  londerzeel

  Na 30 jaar dan toch ontwikke­lin­gen voor AR­GO-si­te: “65% van het domein blijft groen”

  De ARGO-site in Londerzeel is een groot stuk grond dat dankzij een ideale locatie - dicht bij het centrum - gonst van het potentieel. En daar wordt na dertig jaar eindelijk werk van gemaakt. In 2022 start men met de bouw van 45 wooneenheden. Daarnaast komt er een publieke toegankelijke groene zone met wandelpad, en een openbare parking voor 96 wagens. Burgemeester Conny Moons (LWD) en schepen voor Ruimtelijke Ordening Leen Van Aken (Groen) zijn alvast tevreden.
 2. Blik én telescoop naar boven gericht bij Volkssterrenwacht MIRA voor zonsverduistering
  PREMIUM
  grimbergen

  Blik én telescoop naar boven gericht bij Volksster­ren­wacht MIRA voor zonsver­duis­te­ring

  De zonsverduistering van gisteren was misschien niet de meest spectaculaire mogelijk, toch is ook deze verduistering speciaal. Het natuurfenomeen waar aarde, maan en zon op één - of toch bijna - lijn komen te staan. Een toeval in zo’n groot heelal. Op veel plekken in België stonden de gezichten vandaag omhoog gericht, mét kartonnen brilletjes op de neus. Ook bij Volkssterrenwacht MIRA was het fijn vertoeven.
 1. Lokale producten, seizoensgebonden fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassadeurs van ‘Lekker Van Bij Ons’
  Steenhuffel

  Lokale producten, seizoensge­bon­den fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassa­deurs van ‘Lekker Van Bij Ons’

  Vanaf vandaag zal je de gekende witte bordjes met groene letters van ‘Lekker van bij ons’ nog veel vaker spotten. Hiermee worden lokale producenten en supermarkten die lokale producten aanbieden extra in de verf gezet. “Mensen worden gelukkig van eten. Zeker als het goed eten is. En met de producten uit Vlaanderen halen we de wereldtop. Daar mogen we fier op zijn”, zegt bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V).
 2. Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometerheffing is juiste oplossing”
  PREMIUM
  Rand rond Brussel

  Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometer­hef­fing is juiste oplossing”

  Woensdag voerden verschillende groepen van Groen uit Vlaams-Brabant en Brussel actie voor een leefbare Ring rond Brussel. Tot 23 juli loopt een publieke bevraging over de drie scenario’s die nog op tafel liggen, maar Groen kan zich in geen enkele optie vinden. Een slimme kilometerheffing zien ze wel zitten. Huidig minister Lydia Peeters (Open Vld) verdedigt de grondige aanpak van de Ring.
 1. Agroservice mag exploitatie niet uitbreiden van schepencollege, landbouwloonwerkbedrijf gaat in beroep
  Meise

  Agroservi­ce mag exploita­tie niet uitbreiden van schepencol­le­ge, landbouw­loon­werk­be­drijf gaat in beroep

  Het schepencollege van Meise heeft de vergunningsaanvraag van Agroservice om haar exploitatie in de Robbeekkouter in Rossem uit te breiden, geweigerd. Het landbouwloonwerkbedrijf, dat volgens de buurt een enorme geurhinder veroorzaakt, zegt in beroep te zullen gaan bij de provincie tegen die weigering. Ondertussen loopt er ook nog een procedure tegen de lagune waarin 4,4 miljoen liter mest ligt.
 1. Merchtems koppel legt minigolfterrein aan in eigen achtertuin: “Dit stuk grond lag er toch maar onbenut bij”
  Merchtem
  1

  Merchtems koppel legt minigolf­ter­rein aan in eigen achtertuin: “Dit stuk grond lag er toch maar onbenut bij”

  Vanaf dit weekend kan je bij Carine Verbruggen (55) en Gilbert Verhaegen (63) in Peizegem terecht om minigolf te spelen. Het koppel is vooral gekend van hun bedrijf Stany Wafels waarmee ze op verschillende markten staan. In hun tuin legden ze een terrein met achttien holes aan waar je naar believen kan komen spelen. “Het idee groeide spontaan om iets aan te vangen met 24 are van onze tuin die we niet echt gebruikten”, klink het. “De interesse blijkt enorm te zijn.”