1. Inwoners uit Bocholt, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel moeten voor hun vaccin naar Peer, Peltenaren gaan naar Lommel
  Noord-Limburg

  Inwoners uit Bocholt, Ha­mont-Achel en Hech­tel-Ek­sel moeten voor hun vaccin naar Peer, Peltenaren gaan naar Lommel

  Inmiddels is geweten dat De Soeverein in Lommel en de oude VDAB-gebouwen in Peer dienst zullen doen als vaccinatiecentra in Noord-Limburg. Donderdagavond raakte ook bekend dat inwoners van Bocholt, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel naar Peer zullen moeten gaan voor hun vaccin. Peltenaren trekken dan weer naar Lommel. Inwoners uit Peer en Lommel kunnen logischerwijze in hun eigen gemeente terecht.
 1. Jordy Kunnen wordt met 22 lentes jongste gemeenteraadsvoorzitter in Vlaanderen: “Ik wil jongeren dichter bij politiek brengen”
  Bree

  Jordy Kunnen wordt met 22 lentes jongste gemeente­raads­voor­zit­ter in Vlaanderen: “Ik wil jongeren dichter bij politiek brengen”

  Na 36 jaar stapt Jacques Leten (sp.a) uit de actieve politiek. Hij vindt dat het tijd is om zich op zijn familie te richten en wordt opgevolgd door Jordy Kunnen. Die wordt daarmee de jongste gemeenteraadsvoorzitter in Vlaanderen. “Dat beschouw ik als een hele eer", aldus de 22-jarige Jordy. “Ik heb het geluk om met mijn jonge leeftijd een behoorlijke groep van de Breeënaren te vertegenwoordigen die anders gewoon uit de boot valt.”
 1. Laurens (31) vindt met Kirsten (22) liefde van zijn leven in Cupido Ofzo: “Ik mis haar, door corona hebben we elkaar al drie maanden niet gezien”
  PREMIUM
  Kortrijk/Hulste/Opglabbeek

  Laurens (31) vindt met Kirsten (22) liefde van zijn leven in Cupido Ofzo: “Ik mis haar, door corona hebben we elkaar al drie maanden niet gezien”

  Laurens Verhelle (31) vond de liefde van zijn leven dankzij zijn deelname aan Cupido Ofzo. De vonken spatten maandagavond van het scherm. Zijn liefje verwennen met ontbijtjes op bed kan hij nog niet, want ze hebben elkaar sinds de opnames voor het VTM-programma al drie maanden niet meer gezien door de coronamaatregelen. “Ik mis Kirsten. Ze is zo’n lief en leuk meisje. Ik zou graag met haar samenwonen”, vertelt Laurens.
 1. Bromfietser overtreedt avondklok en verliest ook zijn tweewieler
  Bree

  Bromfiet­ser overtreedt avondklok en verliest ook zijn tweewieler

  In de nacht van zaterdag op zondag even voorbij middernacht werd op de Opitterkiezel een bromfietser gecontroleerd in het kader van de avondklok. De bestuurder, een veertiger uit Bree, had geen geldige reden om zich op dat moment nog te verplaatsen. Hij kon ook geen geldige verzekering of inschrijving van de bromfiets voorleggen en de kentekenplaat hoorde eigenlijk bij een andere bromfiets. De tweewieler werd getakeld en de nodige pv’s werden opgesteld door de patrouille van politie CARMA.
 1. Breeënaar (51) krijgt zes jaar cel voor verkrachting van tiener
  Bree

  Breeënaar (51) krijgt zes jaar cel voor verkrach­ting van tiener

  Een 51-jarige man uit Bree is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en de ontzetting uit de rechten voor een periode van vijf jaar voor het jarenlang seksueel misbruik van een minderjarige vrouw. De man had destijds een relatie met de moeder van het slachtoffer. Uit bepaalde berichten en gesprekken leidde de rechter af dat de man de feiten reeds heeft toegegeven. De helft van zijn celstraf werd met uitstel uitgesproken.
 2. Drie trajectcontroles in Oudsbergen
  Oudsbergen

  Drie trajectcon­tro­les in Oudsbergen

  Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maakte bekend dat er in Oudsbergen drie trajectcontroles zullen komen. Het gaat om de N719 Weg naar Helchteren, N76 Soetebeek en N76 Plockroy. Burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens (CD&V) reageerde enthousiast op het nieuws: “Bedankt minister! Volgend jaar zullen deze trajectcontroles worden uitgerold. Onaangepaste snelheid is jammer genoeg nog steeds één van de grootste oorzaken van een ongeval.”
 1. Sluikstorter dropt vleesafval
  Maaseik

  Sluikstor­ter dropt vleesafval

  De politie Maasland kreeg deze zondag een melding van sluikstorten. Dit gebeurde aan de Smoutweg in Maaseik omstreeks 10.20 uur. “Een wandelaarster zag hoe de bestuurder van een witte Berlingo (nieuw model) iets uit de auto gooide en vertrok”, klinkt het bij de politie. “Ze zag dat het ging om een dosis vleesafval en vreesde dat er in dit vlees gif zou zitten. In de buurt lopen heel wat honden rond.” De brandweer werd uiteindelijk ingeschakeld om het boeltje op te ruimen.